Utajom poreza i doprinosa oštećen budžet za 87.650 KM

Lice iz Banjaluke M.N. osumnjičeno je za utaju poreza i doprinosa čime je oštećen republički budžet za 87.650 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Utajom poreza i doprinosa oštećen budžet za 87.650 KM

Ovo lice se sumnjiči da je u julu 2015. godine kupilo nepokretnosti u vlasništvu društva sa ograničenom odgovornošću iz Čelinca, a potom te nepokretnosti prodalo trećem licu 2020. godine za znatno veći iznos. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nekoliko dana poslije toga, ovo lice je podnijelo poresku prijavu u kojoj je bio prijavljen znatno manji kapitalni dobitak, odnosno nije ispravno popunjena poreska prijava.

Nakon izvršene kontrole kupoprodaje nepokretnosti izvršena je rekapitulacija utvrđenih obaveza za uplatu na osnovu poreza na kapitalne dobitke u iznosu od oko 87.650 KM, za koliko je navedeno lice oštetilo budžet Republike Srpske, a sebi pribavilo protivpravnu imovinsku korist.

Protiv ovog lica podnesen je izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Policija je juče uhapsila lice D.R. iz Banjaluke zbog sumnje da je 27. maja iz jednog banjalučkog ugostiteljskog objekta ukralo 890 KM tako što je iskoristilo nepažnju konobara i iz ladice šanka uzelo novčanik u kojem je bio novac.

Uhapšeno je i lice  M.T. iz Banjaluke osumnjičeno za krađu više artikala iz jednog tržnog centra u Laktašima 4. maja.

O oba navedena slučaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA