U Bijeljini održan sastanak predstavnika kulturnih centara Bijeljine, Ugljevika i Lopara

Juče je u Bijeljini u JU Centru za kulturu „Semberija“ održan drugi po redu sastanak predstavnika Kulturnih centara Bijeljine, Ugljevika i Lopara.

U Bijeljini održan sastanak predstavnika kulturnih centara Bijeljine, Ugljevika i Lopara

"Bila nam je čast da ovaj put Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina bude domaćin sastanka, kao začetnik ideje o saradnji ova tri Kulturna centra, a sve u cilju propagiranja i promocije kulturno-umjetničkih zajedničkih vrijednosti koje po tradiciji dijelimo", saopšteno je iz Centra za kulturu Semberija. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kao unapređenje neprocjenjivih tradicionalnih vrijednosti našeg podnevlja, buduća saradnja je neophodna kako bi sačuvali postojeća nasleđena kulturna dobra, kao i budućih kulturno umjetničkih vrijednosti koje nam kreira današnjica uklapajući se u novija-modernija nastojanja uvođenja novijih trendova koji oslikavaju svakodnevnicu i vrijednosti koje nam se ukazuju.

Ovaj vid sastanaka je uvertira u nastupajući period kada se planira i zvanično potpisivanje memoranduma o saradnji ova tri Kulturna centra, kako bi zajedničkim snagama, gdje se ukaže svaka podobna prilika za saradnju, unaprijedili doprinos u stvaranju dodatnih kulturoloških vrijednosti za svaku Opštinu koju svaki od ovih Centara predstavlja-zastupa pojedinačno, kao i zajednički u regionalnom pristupu istekao je direktor Igor Bešlić.     

Ovim Protokolom o saradnji reguliše se međuinstitucionalna saradnja između sporazumnih strana u zajedničkim segmentima koji proizilaze iz njihovih mogućnosti i institucionalne djelatnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Protokol uspostavlja okvir unutar kojeg sporazumne strane sarađuju, kako bi olakšale razmjenu u pogledu kulturno umjetničkih aktivnosti i razmenu iskustva i znanja.

U skladu s time, a u cilju zajedničkog rada na mogućim projektima, Potpisnici bi sarađivati na zajedničkim programima i projektima kao što su: izložbe, promocije, pozorišne predstave, koncerti, manifestacije, festivali, seminari, prezentacije, naučni skupovi i slično.

Saradnja bi isto tako podrazumijevala razmjenu raspoloživih eventualnih tehničkih, profesionalnih ljudskih resursa, kao i razmjena intelektualnih iskustava, a sve u cilju realizacije zadatih predmetnih zajedničkih projektnih programskih sadržaja-aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 14:00

    23°C
  • 17:00

    23°C
  • 20:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 12:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI