Kako odabrati idealan muški donji veš?

Donji veš je jedan od najvažnijih komada garderobe, ali veoma često zanemaren od strane muškaraca. Kada je u pitanju odabir donjeg veša, mnogi muškarci nisu toliko pažljivi kao što bi trebalo da budu. Međutim, odabir pravog donjeg veša može biti presudan za udobnost i samopouzdanje tokom dana.

Kako odabrati idealan muški donji veš?
FOTO: pixels.com

U nastavku teksta saznajte kako da odaberete najbolji muški donji veš, koji modeli postoje, kao i na šta sve treba da obratite pažnju. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Modeli donjeg veša - koje vrste donjeg veša za muškarce postoje?

Postoji mnogo različitih modela muškog donjeg veša, a svaki od njih ima svoje karakteristike koje odgovaraju različitim potrebama i preferencijama. Međutim, od svih modela, ubjedljivo su najpopularnija i najrasprostranjenija dva - bokserice i slip gaće.

Bokserice za muškarce su jedan od najpopularnijih modela donjeg veša, zbog svoje udobnosti i praktičnosti. Ovaj veš ima nogavice koje pokrivaju dio butina, pružajući dovoljno pokrivenosti i podrške.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Bokserice mogu biti obične, jednobojne ili dezenirane, sa različitim bojama i printovima. Takođe, mogu imati različite vrste pojasa, od klasičnih elastičnih pojaseva do pojasa sa logom brenda ili nekim drugim dizajnom. Neke bokserice imaju i dugmiće za lakše oblačenje.

Postoje i različiti stilovi bokserica. Klasične bokserice su široke i udobne, dok su bokserice sa uskim nogavicama idealne za nošenje ispod uskih pantalona. Postoje i sportske bokserice, koje su izrađene od materijala koji upija znoj i pruža podršku tokom sportskih aktivnosti.

Muške slip gaće su još jedan popularan model muškog donjeg veša, koji je obično manji i manje pokrivajući od bokserica. Slip gaće su savršene za nošenje ispod uskih pantalona, jer se ne gužvaju i uvijaju ispod garderobe i pružaju potrebnu potporu. 

Ovaj model donjeg veša uglavnom posjeduje elastični pojas u struku, što ga ćini veoma udobnim i prijatnim za nošenje.

Iako ne postoji jedan, univerzalni i najbolji model veša, ova dva modela su ubedljivo najčešći odabir. Koji model će vam najbolje odgovarati zavisi od vaših svakodnevnih aktivnosti, ali i od same građe. Zato prilikom kupovine, probajte oba modela i sami procijenite u kojima se osjećate komotnije, sigurnije i prijatnije, a koji god model da odaberete sigurno nećete pogriješiti.

Pažljivo birajte materijal veša

Muški donji veš može biti izrađen od različitih materijala, a pri kupovini na ovu stavku potrebno je posebno obratiti pažnju. 

Za početak, materijal utiče na udobnost veša. Ukoliko odaberete veš koji je napravljen od materijala koji ne prijaju koži, bez obzira na model, veš neće biti udoban. 

Zatim, kako veš dolazi u kontakt sa najosjetljivijim dijelovima kože, važno je da materijal od bude kvalitetan i prirodan, kako ne bi došlo do iritacije i upaljenosti kože. Takođe, odabir donjeg veša od prirodnog materijala znači da će veš biti dugotrajan i da neće promijeniti oblik i boju, što predstvalja pametan izbor.

Najćešći i najbolji izbor za muški donji veš je pamuk. Iako pojedini modeli nisu napravljeni od 100% pamuka, nego mješavine različitih materijala, čist pamuk najviše će prijati vašoj koži. Osim što utiče pozitivno na zdravlje i sprječava iritacije, upale i osipe na koži, pamučni donji veš pruža udobnost i slobodu pokreta tokom cijelog dana. 

Pamuk je takođe jednostavan za održavanje, može se prati u veš mašini na visokim temperaturama, može se iskuvavati, a jedino je važno da prilikom pranja ne miješate donji veš različite boje, kako se veš ne bi obojio. 

Kako bi osigurali cjelodnevnu udobnost, takođe je bitno da vaš veš sadrži određen procenat elastina koji će omogućiti apsolutnu slobodu pokreta pri hodanju, sjedenju, trčanju. Ovo je istovremeno jedna od najvažnijih stvari pri odabiru donjeg veša za muškarce, jer je njima udobnost glavni faktor pri odabiru donjeg veša.

Birajte veš u zavisnosti od prilike

Izbor muškog donjeg veša takođe može zavisiti od prilike za koju se nosi.

Za svakodnevno nošenje, najbolji izbor su udobne i prozračne bokserice ili slip gaće od prijatnog materijala kao što je pamuk. Ovi modeli donjeg veša su idealni za dnevne aktivnosti, a pružaju i adekvatnu podršku i udobnost. U zavisnosti od toga da li nosite trenerku ili pak široke ili uske pantalone, odabir modela je različit. 

Za formalne prilike, preporučuju se klasične slip gaće, koje se neće primjećivati ispod odjeće.

Kada su u pitanju sportske aktivnosti, odabir veša je malo drugačiji. Pri različitim fizičkim aktivnostima - trčanju, šetnji i ostalim aktivnostima koje podrayumijevaju pojačano znojenje i izuzetnu udobnost, preporučuje se veš sa posebnim karakteristikama. 

U ovom slučaju najbolje je odabrati veš koji je napravljen od poliestera ili spandeksa, koji pružaju dodatnu podršku i brzo se suše. Za sportske aktivnosti kao što su biciklizam, tenis i ostali sportovi preporučuje se nošenje aktivnog veša.

Kako se kupovini muškog donjeg veša ne posvećuje dovoljno pažnje, nadamo se da vam je naš tekst bio koristan, te da smo vam dali prave smjernice pri odabiru veša u kojem ćete se osjećati najprijatnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA