Noć na sjeveru protekla mirno, Srbi nastavljaju proteste

Noć na sjeveru Kosova i Metohije protekla je mirno, a građani u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku nastavljaju proteste dok se ne povuku pripadnici specijalne jedinice ROSU iz ovog dijela Pokrajine.

Noć na sjeveru protekla mirno, Srbi nastavljaju proteste

Objekti opštinskih zgrada u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku okruženi su bodljikavom živom, a ispred su raspoređeni pripadnici Kfora. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na postavljene prepreke Srbi su stavili srpske trobojnice.

U Zvečanu su patrole Kfora i dalje na svim raskrsnicama, a pripadnici specijalne kosovske policije se nalaze unutar opštine.

Situacija je trenutno mirna, a nekoliko vojnika Kfora je stacionirano iza bodljikave žice kod zgrade opštine Zvečan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Osim povlačenja pripadnika ROSU sa sjevera Kosova i Metohije, Srbi traže i da nelegalni gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština, kao i da na slobodu budu pušteni predsjednik Privredne komore Kosova i Metohije Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić juče je ponovio zahtjeve za prekid mirnih protesta u tri opštine na sjeveru Kosova.

"Prvi uslov je da ne dolazi gradonačelnik kao kauboj, jer ovo nije ničija prćija. Ovo je gradska kuća koja treba da služi i pruža usluge svojim građanima. To bi bila prva faza ispunjenja naših zahteva", rekao je Rakić.

On je naveo da je druga faza da se povuku sve specijalne jedince sa sjevera i da se formira Zajednica srpskih opština.

"I što je najbitnije, da se obustave svi istražni postupci koji se vode protiv svih ljudi, ne samo ovih koji protestuju u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, nego i protiv onih koji su bili barikadama", rekao je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA