Bijeljina: Saradnja poslovnih subjekata i srednjih stručnih i tehničkih škola

U Bijeljini će sutra biti održan okrugli sto čiji je cilj prezentacija mogućnosti organizovanja praktične nastave kod poslovnih subjekata, kao i partnerska saradnja sa srednjim stručnim i tehničkim školama.

Bijeljina: Saradnja poslovnih subjekata i srednjih stručnih i tehničkih škola

Okrugli sto pod nazivom "Unapređenje saradnje dva mjesta učenja kroz praktičnu nastavu u poslovnim subjektima" organizuju Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Bijeljina. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Poslovni subjekti u Republici Srpskoj sve češće se susreću sa problemom nedostatka kvalifikovane radne snage i stoga potraga za odgovarjućom stručnom radnom snagom dobija sve veći značaj, saopšteno je iz Područne privredne komore Bijeljina.

"Stoga je veoma značajno da poslovni subjekti kvalitetnom praktičnom nastavom u sklopu stručnog obrazovanja privuku mlade i da tako postanu atraktivno radno mjesto za njih. Savremeno dualno organizovano stručno obrazovanje koje je usmjereno na budućnost predstavlja izazovan zadatak za dva mjesta učenja - poslovne subjekte i srednje stručne i tehničke škole", navodi se u saopštenju.

Okrugli sto biće održan u hotelu "Drina" sa početkom u 11.00 časova, a izjave za novinare su u 10.45 časova. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA