Izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i uklanjanje ambrozije

Nakon više od pola godine upornih ometanja postupaka javnih nabavki zaprašivanja komaraca, odnosno, košenja putnih pojasa i ambrozije na području grada Bijeljina, najzad su odabrane najpovoljnije ponude - saopštili su iz Gradske uprave grada Bijeljina.

Izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i uklanjanje ambrozije

Potpisivanje odluka o izboru najpovoljnijih izvođača približilo nas je konačnom izvođenju ovih radova, na korist svih naših građana i zaštite njihovog zdravlja. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Nažalost, zbog nepotrebnih odugovlačenja, legla komaraca u njihovoj najranijoj razvojnoj fazi, nisu na vrijeme tretirana larvicidno, što je ekološki najbolji metod, kako je Grad prvenstveno planirao. Sada preostaje tretiranje insekticidom u svrhu maksimalno mogućeg suzbijanja i smanjenja broja već izleglih komaraca. Zaprašivanje će obavljati preduzeće „Dezinsekcija“ iz Bijeljine, koje je bilo najpovoljniji ponuđač, navodi se u saopštenju.

Radovi na košenju su podijeljeni na više područja – radove na košenju putnih pojaseva i uklanjanju ambrozije u istočnom dijelu Semberije će izvoditi DOO „Radiša“, a u sjevernom i zapadnom dijelu DOO „Dis kompani“.

- Uprkos neodgovornim postupcima skupštinske većine koja je amandmanom umanjila sredstva namijenjena za košenje, Gradska uprava je čvrsta u namjeri da obezbijedi besprijekoran izgled pojaseva uz saobraćajnice i da ukloni što više ambrozije sa javnih površina za koje je nadležna lokalna uprava, dodaju iz Gradske uprave Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA