Predstavnici sindikata dali rok Vladi RS: Ispoštujte sporazum

Predstavnici pet sindikata pozvali su danas Vladu RS i dali joj rok 10 dana da ispoštuje sporazum o povećanju plata radnicima u javnoj upravi i isplati još po 100 KM za oko 55.000 zaposlenih.

Predstavnici sindikata dali rok Vladi RS: Ispoštujte sporazum
FOTO: Screenshot N1 TV

Istakli su kako su "pružili ruku Miloradu Dodiku prije godinu dana" te su smatrali da će pokazati odgovornost i ispoštovati dogovoreno. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Ovih pet ludi iza mene je prije godinu dan pružilo ruku Miloradu Dodiku i prihvatilo ponudu koju smo definisali kao sporazum. Od njih kao dogovornih ljudi očekujemo da se ovo pitanje riješi. Ako ima novca za izgradnju raznoraznih hala, otplata koncesija, kofer tašni-mašni, firmi u RS itd. onda se mora pronaći sredstva i za 55.000 zaposlenih koji platu primaju iz budžeta ili javnih sredstava. Vlada je ostala dužna da osigura dodatnih 100 KM kako bi u potpunosti ispoštavala dogovor koji smo prošle godine dogovorili i ostalo je još da se dogovorimo za 1/12 regresa", rekao je predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić, prenosi N1.

Sindikalisti pitaju koga sada da tuže - tužioce koji su im rekli da je njihova tužba neosnovana, Fond ili Ministarstvo?

Predsjednica Sindikata uprave Anica Jondić kazala je kako ističe drugi kvarta 2023. godine koji je bio rok za potpunu implementaciju sporazuma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Sve što se pokušava plasirati kao pregovori Vlade RS i sindikata o povećanju plata je klasična zamjena teza i po mišljenju sindikata mučenje vode. Kakvu poruku Vlada RS, kao najveći poslodavac u RS, šalje ovakvim ponašanjem i svim ostalim poslodavcima", istakla je Jondićeva.

Podsjetimo, juče su ispred Vlade RS protestovali i prosvjetari koji traže usklađivanje koeficijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA