Pronađeno četvoro djece, pet nedjelja nakon pada aviona

Četvoro djece pronađeno je živo na jugu Kolumbije, pet nedjelja nakon što je avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli, objavio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Pronađeno četvoro djece, pet nedjelja nakon pada aviona
FOTO: Screenshot

Četvoro djece, starih 13, 12, devet godina, kao i bebu od 12 mjeseci, spasila je vojska u blizini granice, između pokrajina Kaketa i Gvavijare, u blizini mesta gde se srušila "cesna 206", prenio je Rojters. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U avionu je bilo sedmoro putnika, koji su išli od Ararakuare, u pokrajini Amazonas, ka San Hoze del Gvavijareu, kada su poslali poziv za pomoć 1. maja.

Troje odraslih, među kojima su pilot i majka djece, Magdalena Mukutuj, preminuli su usljed posljedica pada i njihova tijela su pronađena u olupini aviona. Djeca su preživjela pad. Njihova porodica je iz redova lokalne autohtone zajednice.

Narsiso Mukutuj, djed tri djevojčice i jednog dječaka, rekao je novinarima da je oduševljen informacijom da su mu unučići spaseni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Fotografije koje je objavila kolumbijska vojska prikazala je grupu vojnika sa četvoro djece usred džungle.

- Ovo je radost za cijelu zemlju. Četvoro djece, koja su bila izgubljena u kolumbijskoj džungli su živa - naveo je predsjednik Petro na Tviteru. On je, prvobitno, objavio 17. maja na Tviteru da su djeca pronađena, ali je obrisao tvit i rekao da informacija nije bila potvrđena.

- Deca su bila sve vrijeme zajedno, slaba su, da pustimo ljekare da ih pregledaju. Pronađeni su, veoma sam srećan zbog toga - rekao je Petro novinarima.

Spasioci su, uz pomoć pasa tragača, pronašla ostatke voća koju su djeca jela da prežive, kao i improvizovano sklonište, napravljeno od šumske vegetacije.

U akciji spasavanja učestvovali su avioni i helikopteri kolumbijske vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA