Međunarodna umjetnička kolonija u Bijeljini

Na Drugoj međunarodnoj umjetničkoj koloniji "Bijeljina - Brodac", koja će početi danas i trajaće do 29. maja, učestvovaće 50 slikara iz zemalja regiona, ali i šire.

Međunarodna umjetnička kolonija u Bijeljini

Direktor bijeljinske Turističke organizacije Simo Laketić najavio je da će na koloniji učestvovati umjetnici iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Makedonije, Rusije i Ukrajine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Očekujemo da će, osim 50 redovno prijavljenih umjetnika, kroz koloniju proći više od stotinu učesnika", rekao je Laketić. Prema njegovim riječima, cilj Umjetnička kolonije "Bijeljina - Brodac" je promovisanje turizma, odnosno da umjetnici tokom druženja prenesu utiske o zemljama iz kojih dolaze, kao i o onome što su imali priliku da vide u Semberiji.

"Svaki dan bićemo na nekoj drugoj destinaciji, a samo vremenski uslovi mogu mijenjati programski sadržaj. Za sada je predviđeno druženje u Banji Dvorovi, u selu Brodac, u Bijeljini, manastiru Tavna, na Drini u Amajlijama", rekao je Laketić, dodajući da će se slikari družiti sa učenicima iz Bijeljine i Šida, kao i bugarskim učenicima.

On je dodao da je za učesnike obezbijeđen smještaj u seoskim domaćinstvima i u Banji Dvorovi čime se ispunjava jedan od osnovnih ciljeva - razvoj održivog seoskog turizma, kao i motivisanje sugrađana da uzmu učešće u tome.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slike nastale tokom Umjetničke kolonije biće izložene u Domu kulture Brodac 28. maja, a potom i u Bijeljini 29. maja na svečanom zatvaranju kolonije u Galeriji "Milenko Atanacković".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA