Bijeljinska Bolnica: Bilo proceduralnih grešaka, pokrenut disciplinski postupak protiv dvoje doktora

Komisija za unutrašnji nadzor Bolnice „Sveti Vračevi“ iz Bijeljine utvrdila je da je bilo proceduralnih grešaka sačinjenih od strane primarijus doktorke Branke Gavrić i doktora Bojana Gajića koje se mogu utvrditi od strane lica za vanjski nadzor ili u postupku utvrđivanja disciplinske odgovornosti, saopšteno je na današnjoj pres-konferenciji u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja je organizovana povodom tragične smrti desetogodišnjeg dječaka Aleksandra Kovača.

Bijeljinska Bolnica: Bilo proceduralnih grešaka, pokrenut disciplinski postupak protiv dvoje doktora

Direktor Bolnice Zlatko Maksimović rekao je novinarima da je jutros, nakon pročitanog izvještaja Komisije, donio rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv dr Branke Gavrić i dr Bojana Gajića. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Načelnici Odjeljenja pedijatrije Ivki Džuveleković sam naložio da navedenim doktorima onemogući pruženje zdravstvene zaštite pacijentima – istakao je Maksimović. Načelnica Odjeljenja pedijatrije dr Ivka Džuveleković izrazila je u ime pedijatrijskog tima saučešće porodici preminulog dječaka Aleksandra Kovača, navodeći da „neke stvari nemaju odgovor i da je ova jedna od tih“.

Da li je napravljena neka greška? Da li se moglo spriječiti? Mogu da vam kažem i kao pedijatar, i kao majka, da neke stvari nemaju odgovor, a ovo je jedna od tih. Neki navodi koji su se pojavljivali, da bi bilo drugačije da je nečije drugo dijete u pitanju, nisu tačni. Tako bi bilo da je bilo koje dijete u pitanju, pa i djeca nas koji sjedimo ovdje – poručila je Džuvelekovićeva. 

Ona je istakla da je dječak primljen sa glavoboljom i povraćanjem, simptomima koji su počeli prethodnog dana, te da je sat vremena prije hospitalizacije pregledan od strane neurologa i da je  nalaz bio uredan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nakon tog pregleda upućen je pedijatru, dežurna doktorka ga je pregledala i predložila hospitalizaciju. Tokom dva dana rađene su laboratorijske analize i pregledi u skladu sa kliničkom slikom, a dječak sve vrijeme nije imao temperaturu. Opšte stanje je bilo stabilno, neurološki status uredan. Povišenu temperaturu je dobio pred odlazak u UKC Banjaluka, ali je ona bila blaga i iznosila je 37,2. Stanje djeteta je u našoj bolnici pratilo ukupno šest pedijatara, pregledala su ga dva neurologa, ORL specijalista, oftalmolog – kaže Džuvelekovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA