Horor emitovan uživo: Avioni se direktno sudarili iznad piste u Renu, piloti poginuli

Dva pilota su poginula nakon što su njihovi avioni udarili jedan u drugi prilikom slijetanja na avio trkama nacionalnog prvenstva u Renu.

Horor emitovan uživo: Avioni se direktno sudarili iznad piste u Renu, piloti poginuli
FOTO: THE NATIONAL DESK/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nik Mejsi i Kris Rašing su bili poznati kao “ vješti piloti i zlatni šampioni u klasi T-6″. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema zvaničnom rasporedu, trka za zlato počela je u 13.45 i trebalo je da se završi u 14.15, kada su se dva pilota sudarila na kraju trke.

Mejsi je navodno letio iz Tulelejka u Kaliforniji, dok je Rašing letio iz Van Najsa u Kaliforniji. Rašing je pobijedio u trci ranije i bio je branilac titule.

Drugih povrijeđenih nije bilo, a uzrok incidenta se istražuje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Bezbjednost je najvažnija briga i radimo tokom cijele godine kako bismo organizovali najbezbjedniji mogući događaj – navodi se u saopštenju udruženja Reno Air Racing.

Udruženje je dodalo da je donijelo odluku da otkažu preostale trke nakon kobne nesreće i da rade na uspostavljanju kontakta sa porodicama pilota.

RARA je emitovala uživo cijeli dan, ali je snimak stravične nesreće ukinut sa Fejsbuk stranice, jer su se komentari užasnutih ljudi samo nizali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA