Monterm doo: Svaki urađeni projekat je preporuka za sledeći

Na pragu nove sezone grijanja, glavno pitanje je koji energent odabrati, što je najisplativije i najmanje štetno za okolinu. Sve ove dileme mogu se riješiti na jednom mjestu.

Monterm doo: Svaki urađeni projekat je preporuka za sledeći

U firmi Monterm doo, čiji je vlasnik i osnivač Danimir Rakić, prate sve trendove koji se mijenjaju iz sezone u sezonu. Spremni su da odgovore na sve zahtjeve klijenata, ali i da predlože, daju savjete i pomognu pri odabiru najboljih rješenja kada je u pitanju grijanje i hlađenje objekata.

Monterm doo osnovan je 2014. godine i bavi se instalacijom grijanja, hlađenja i srodnim termotehničkim instalacijama.

Firma zapošljava 11 radnika i posjeduje sve potrebne licence za izvođenje termotehničkih instalacija, kao i licencu za energetski pregled objekata koju izdaje Vlada RS.

Posluju na teritoriji cijele BiH i iza njih je veliki broj uspješno realizovanih projekata, u kojima su učestvovali kao izvođači ili podizvođači.

U vrijeme kada je teško pronaći i zadržati radnu snagu, ističu da se ponose mladom ekipom koja želi i zna da radi, te da za svoje zaposlene nastoje pružiti dobre uslove rada i prijatno radno okruženje.

"Svaki dan se trudimo da naučimo nešto novo, kako bismo ostali konkurentni i prepoznatljivi. Većina radnika je u firmi duže od pet godina, zajedno rastemo i razvijamo se, to je tim koji je spreman da sve projekte uspješno dovede do kraja, odgovori na sve zahtjeve, ali i nedoumice klijenata i zbog njih je Monterm prepoznatljiv na tržištu“,  navodi Danimir.

Za 10 godina koliko firma postoji, mnogo se toga promijenilo u ovoj oblasti. Iako se sve svodi na prenos energije iz jednog oblika u drugi, bilo da je riječ o grijanju ili hlađenju, trendovi prenosa energije su se mijenjali: voda, vazduh, nafta, plin, pelet, fosilna goriva...

"Zato je važno da imamo mladu ekipu koja prihvata promjene i brzo uči", ističe Danimir.

Šta je najisplativije kada je u pitanju grijanje, zavisi od objekta, kapaciteta i zahtjeva klijenta, a trenutni trend su toplotne pumpe.

"Prednost Bijeljine i okoline je prisustvo vode na malim dubinama. Kod nas je aktuelan sistem voda-voda, dok je u svijetu vazduh-voda, koji je prihvatljiviji za okolinu i može se instalirati na različitim mjestima. Sistem voda-voda može da se instalira samo gdje ima vode, ali ima mnogo bolji koeficijent iskorišćenja i energetsku efikasnost. Jedina zamjerka ovakvom vidu grijanja je visoka početna investicija. Prilično je skupo preći na toplotnu pumpu ako već imate grijanje na neki drugi energent. Međutim, na duge staze, to se isplati. Realna isplativost je između osam i deset godina. Ovi sistemi su takođe ekološki prihvatljiviji, jer mogu i da griju i da hlade, a obzirom na klimu, hlađenje postaje neophodno", objašnjava Danimir.

Monterm doo se ističe na tržištu iz mnogo razloga.

"Imamo dugotrajno prisustvo na tržištu, dobro poznajemo tehnologiju i imamo zavidne reference od strane zadovoljnih klijenata. Naš cilj je očuvati ugled koji smo stekli. Većinom sarađujemo sa privatnim firmama. Poštujemo rokove i ugovore i nemamo nijedan nezavršen projekat.  Svaki od naših završenih projekata je preporuka za sledeći. Kontinuirano ulažemo u opremu, mehanizaciju i objekat koji se nalazi na odličnoj lokaciji. U blizini smo obilaznice i trase budućeg auto-puta, a nedaleko su i granice sa susjednim državama".

Između stotina uspješno realizovanih projekata, izdvaja se onaj koji su realizovali za slovenačku firmu Rudis, gdje su radili odsumporavanje na Termoelektrani u Ugljeviku. Taj projekat je bio izazovan, opasan, obavljan na velikim visinama, a sve se završilo uspješno. Ispoštovani su rokovi i svi zahtjevi.

„Interesantan je i projekat koji smo radili u objektu u kom je nedavno otvoren vrtić Đurđevak, a čija je prvobitna namjena bila pravoslavna Gimnazija. Inače, radili smo sve, od privatnih kuća, vila, objekat KPZ u Golom Brdu, dva apart hotela na Jahorini, veliki broj vjerskih objekata, objekti na Zlatiboru, stambene zgrade, sportsku dvoranu u Ugljeviku, novu zgraduTužilaštva, zdravstvene ustanove, poslovne objekte. Prihvatamo različite poslove jer volimo izazove“, navodi prvi čovjek firme Monterm doo.

Danimir sa ponosom ističe da su za 10 godina dobili sve certifikate koje bi jedna firma koja se bavi ovim poslom trebalo da posjeduje.

Pored stalnog usavršavanja, razvijanja i uspješne realizacije velikog broja projekata, Monterm doo je i društveno odgovorna firma koja pomaže sportske i kulturne događaje, a ističu sponzorstvo AK Atletik, kroz čiji rad pomažu razvoj kraljice sporta.

Monetrm doo je prava adresa na kojoj možete pronaći odgovor sa početka ovog teksta, preporuke stotina zadovoljnih klijenata sigurno su najbolja promocija desetogodišnjeg uspješnog rada ove firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA