Grupa "Ljubičice" dobitnik nagrade "Milan Mladenović" (VIDEO)

Grupa "Ljubičice" sa pjesmom "Dok čekamo pad" dobitnik je nagrade "Milan Mladenović" za 2023. godinu koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu u regionu.

Grupa "Ljubičice" dobitnik nagrade "Milan Mladenović" (VIDEO)
FOTO: Zadužbina Milana Mladenovića

Odluku da "Ljubičice" ponesu ovo priznanje donio je regionalni stručni žiri koji su ove godine činili Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija). TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Najponosniji smo na ovo što se sad desilo! Hvala vam svima! Ovo je stvarno prelepo!", kazao je Vuk Stevanović, član grupe "Ljubičice", po dobijanju nagrade "Milan Mladenović".

U saopštenju Zadužbine se navodi da je ovo prvi put da se nagrada dodjeljuje van Beograda - u Makarskoj, u Hrvatskoj, koja je rodni grad Milanove majke Danice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila letnji dom, Milanu Mladenoviću je bila i inspiracija za mnoge pesme, posebno za 'Modro i zeleno', čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog dvodnevnog muzičkog festivala koji se održava 21. i 22. septembra, a u okviru kojeg je upriličena i svečanost povodom dodele nagrade 'Milan Mladenović'. Festival 'Modro i zeleno' rezultat je saradnje Zadužbine, Grada Makarska, Turističke zajednice Makarska i Malakološkog muzeja", navodi se u saopštenju.

Dalje je pojašnjeno da nagrada "Milan Mladenović", koja je dodijeljena u Makarskoj predstavlja više od pukog priznanja.

"Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji se usude da kroče sopstvenim putem, odolevajući pritiscima konformizma. Kroz nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umetnosti", pojašnjeno je iz Zadužbine.

Nagrada "Milan Mladenović" ima tendenciju da skreće pažnju na što više talenata, pa je iz godine u godinu dopunjavala nagradni fond.

"Laureata nagrade 'Milan Mladenović' sleduje novčana nagrada u iznosu od 3.000 evra, statueta, kao i nastup na sledećem 'Exit' festivalu. Zahvaljujući Rock Radiju i Mitros Musicu prvi put je dodeljena i nagrada za najinspirativniji vokal Leni Stamenković, koja je bila superfinalistkinja sa pesmom 'Mali milion'", zaključeno je u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA