MUP Srbije izdao upozorenje, svi timovi u pripravnosti

Na osnovu najave RHMZ-a da se na području Srbije tokom vikenda očekuju vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati poplave, MUP je proslijedio upozorenje.

MUP Srbije izdao upozorenje, svi timovi u pripravnosti

Upozorenje se tiče preduzimanja preventivnih i operativnih mjera radi sprečavanja i otklanjanja posljedica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"U saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, potrebno je izvršiti procjenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rijekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mjesta", saopšteno je iz MUP-a.

"Timovi Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti i vatrogasno-spasilačke jedinice su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima", navode iz MUP-a uz poseban apel.

"Apelujemo na sve građane, posebno na one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi sa predstojećim vremenskim nepogodama", saopšteno je iz MUP-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA