Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca u Ekonomskoj školi Bijeljina FOTO

U Ekonomskoj školi Bijeljina u petak je obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca.

Obilježavanje ovog dana je povezano sa Deklaracijom o pravima srednjoškolaca. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17. novembar proglašen je Međunarodnim danom srednjoškolaca 1939. godine u Londonu od strane Međunarodnog vijeća studenata kao znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu koje su nacisti ugušili zatvorivši sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i poslavši više od 1200 studenata u koncentracione logore, dok je devet studenata i profesora strijeljano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predstavnici Savjeta učenika Ekonomske škole i koordinatori Savjeta inicirali su saradnju sa predsjednicima Aktiva i zainteresovanim učenicima, zatim osmislili i relizovali događaj pod nazivom Sajam znanja, vještina i sposobnosti.

Događaj je zamišljen tako da učenici koji imaju neki talenat, posebno interesovanje, bave se nekim sportom, ili su uspješni kroz nastavne ili vannastavne aktivnosti osmisle svoj način predstavljanja i uzmu učešće.

Na Sajmu su se predstavili učenici koji su ljubitelji pisane riječi, čitanja i poezije, naši ponosni predstavnici na „Višnjićevim danima“ i recitatori, poznavaoci jezika, učenici koji tradiciju čuvaju od zaborava i njeguju pjesmu i igru, učenici koji pohađaju ogledni predmet humanost i bezbjednost, učenice koje se ističu u crtanju i slikanju, učenici koji pohađaju geografsku sekciju, učenice koje pohađaju sekciju iz poslovne komunikacije, učenici su predstavili i preduzeće za vježbu naše škole, zatim učenici sa STEAM sekcije, učenica koja pohađa časove glume, a posebnu ulogu u predstavljanju imali su učenici koji nose odličja sa raznih sportskih manifestacija.

- Sajam znanja, vještina i sposobnosti nije samo događaj, već prilika da se pokaže bogatstvo koje krije naša školska zajednica. Jedan od ciljeva organizovanja Sajma bio je podstaći saradnju među učenicima, raznolikost interesa te kulturu učenja. U skladu sa tim, željeli smo podstaći i duh timskog rada. Kroz zajednički napor u organizaciji Sajma, učenici su imali priliku raditi zajedno, sarađivati i podijeliti svoje znanje i vještine. Najvažnije od svega, interes za učenje bio je jedan od ključnih ciljeva ove organizacije. Ovaj Sajam bio je prilika za stvaranje pozitivnog okruženja u kom su učenici mogli istraživati, postavljati pitanja i razvijati svoju strast na različitim poljima, saopštili su iz Ekonomske škole Bijeljina.

Osim učenika naše škole štandove Sajma su imali priliku posjetiti i učenici Gimnazije, Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ i Poljoprivredne i medicinske škole sa svojim profesorima ili koordinatorima Savjeta učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA