Bijeljina: U oktobru evidentirano 67 krivičnih djela

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela je oko 90 odsto. Nadležnim tužilaštvima podneseno je 56 izvještaja protiv 64 lica, među kojima je šest žena.

Bijeljina: U oktobru evidentirano 67 krivičnih djela
FOTO: Srna

"Među evidentiranim izvršiocima krivičnih djela evidentirano je devet povratnika u izvršenju krivičnih djela i sedam maloljetnika", rekao je Terzić na konferenciji za novinare. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da je registrovano krivično djelo teško ubistvo, te po tri krivična djela nanošenja teških tjelesnih povreda i tjelesnih povreda.

"O krivičnom djelu teško ubistvo izvršeno na štetu našeg kolege Nenada Markovića smo izvještavali i intenzivno radimo pod nadzorom i u saradnji Okružnog tužilaštva. Više detalja sada nismo u mogućnosti da damo zbog interesa istrage", pojasnio je Terzić.

On je naveo da je u oktobru evidentirano osam krivičnih djela teške krađe, što je oko 27 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada ih je zabilježeno 11, te dodao da su sve rasvijetljene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Policijska uprava Bijeljina u oktobru je evidentirala i 50 slučaja narušavanja javnog reda i mira. Prekršaje su počinila 63 lica, od kojih je 50 muškaraca i 13 žena, a među njima je 12 povratnika.

Terzić je istakao da nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Policijska uprava Bijeljina u oktobru nije zabilježila ulaske ilegalnih migranata na područje koje pokriva rekao je načelnik uprave Stjepan Terzić.

"Zabilježeno je i smanjenje saobraćajnih nezgoda. Ukupno je evidentirano 108 saobraćajnih nezgoda, nismo imali evidentiranih nezgoda sa smrtno stradali licima, a zabilježeno je 12 nezgoda sa težim povredama i 40 sa lakše povrijeđenima", naveo je Terzić.

On je podsjetio da je od 1. novembra do 1. aprila obavezno korištenje zimske opreme, te apelovao da vozači poštuju ove zakonske obaveze i da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA