Vrijedna donacija Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ Gradska uprava Grada Bijeljina - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije je nabavila opremu za dva kabineta kao i sportske rekvizite za fiskulturnu salu Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Vrijedna donacija Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”

Ove aktivnosti su dio projekta koji se realizuje kao rezultat Direktnog poziva za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica u okviru nagradnog fonda, koji je raspisan u aprilu 2023. godine u sklopu druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansiraju Vlade Švajcarske i Švedske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cilj ovog Direktnog poziva je bila podrška realizaciji jednog prijedloga projekta u jednoj od pet partnerskih mjesnih zajednica. Jedina Mjesna zajednica koja je ispunila tražene kriterijume bila je MZ „Sokolski dom“. Ova MZ je aplicirala sa projektnim prijedlogom opremanja školskih kabineta što je bio jedan od prioriteta izglasanih na forumu građana.

Kroz ovaj projekat a za potrebe škole nabavljeno je 78 školskih stolica i 39 klupa, dvije nastavničke katedre i stolice, školska tabla i 24 lopte za fudbal, košarku, rukomet i odbojku. Takođe je nabavljeno 277 knjiga za školsku biblioteku, a ukupan iznos nabavljene robe za OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina u sklopu pomenutog Projekta iznosi 17.703,15KM.

- Ovakve donacije su od izuzetne važnosti i za školu i za kvalitet nastave. Izražavam zahvalnost Gradskoj upravi i Savjetu MZ na vrijednoj donaciji i poboljšanju kvaliteta izvođenja nastave i boravka djece u kabinetima”, rekao je direktor OŠ “Vuk Karadžić” Predrag Račanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA