Goranu Džoniću potvrđena doživotna robija za ubistvo porodice Aleksić

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca na doživotnu robiju odlučujući po žalbi koju je na prvostepenu presudu kojom mu je izrečena istovjetna kazna, izjavila njegova odbrana.

Goranu Džoniću potvrđena doživotna robija za ubistvo porodice Aleksić
FOTO: Tanjug / Glas Srpske

Kako je saopštila ova pravosudna institucija, petočlano vijeće Apelacionog suda nakon javne sjednice održane 17. januara ove godine preinačilo je presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine te mu u kaznu doživotnog zatvora uračunalo vrijeme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U ostalom dijelu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda je potvrđena. Uračunavanje pritvora u izvršeno je radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podnijeti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina a u to vrijeme se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru. Apelacioni sud je 9. februara spise predmeta sa odlukom dostavio Višem sudu koji će tu odluku u najkraćem roku dostaviti strankama i svima koji po zakonu trebaju da je prime.

Džoniću je doživotna robija izrečena zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije koje je iz koristoljublja ubio a zatim zapalio, prenosi k1info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA