Opština finansira omladinske projekte

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić je sa predstavnicima sedam omladinskih organizacija i udruženja potpisao ugovore o finansiranju projekata u oblastima omladinskog organizovanja i borbe protiv štetnih uticaja.

Opština finansira omladinske projekte

Za ovih sedam projekata iz opštinskog budžeta je izdvojeno 25.000 konvertibilnih maraka, od čega je 17.000 KM za finansiranje projekata omladinskog organizovanja i 8.000 KM za projekte borbe protiv štetnih uticaja.

Prilikom potpisivanja ugovora, načelnik Mićić je istakao da se saradnja opštine Bijeljina sa omladinskim organizacijama i udruženjima produbljuje i da Opština posvećuje veliku pažnju radu sa mladima.

Pri tom, ocijenio je načelnik Mićić, sredstva koja se izdvajaju za omladinske projekte se vraćaju lokalnoj zajednici kroz doprinos mladih ljudi humanizaciji života u našoj zajednici.

Načelnik Opštine je pozvao predstavnike omladinskih organizacija da se posvete preventivnom djelovanju protiv negativnih pojava među vršnjacima, za šta je obećao punu podršku lokalne vlasti.

Omladinske organizacije i projekti koji su dobili finansijsku podršku Opštine su:

Oblast omladinskog organizovanja:

Centar za omladinski razvoj PRONI, projekat „Humanost na djelu" - 7.110 KM

Svetosavska omladinska zajednica, projekat „Svetosavski duh za zdraviju i prosperitetniju Semberiju", 5.170 KM

Odred izviđača „Semberija", projekat „Škola za vodnike" - 3.220 KM

Škola rukometa „Sedmerac", projekat „Ljetne sportske igre" - 1.500 KM

Oblast borbe protiv štetnih uticaja:

Svijet za Balkan, projekat „Mladi, kockanje i klađenje" - 3.000 KM

Centar za ekologiju i održivi razvoj, projekat „Jačanje svijesti učenika srednjih škola kroz obrazovne aktivnosti u cilju borbe protiv štetnih uticaja" - 2.765 KM

Omladinski centar Bijeljina, projekat „Program prevencije maloljetničkog prestupništva i nenasilne komunikacije na području opštine Bijeljina" - 2.220 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA