Opština finansira omladinske projekte

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić je sa predstavnicima sedam omladinskih organizacija i udruženja potpisao ugovore o finansiranju projekata u oblastima omladinskog organizovanja i borbe protiv štetnih uticaja.

Opština finansira omladinske projekte

Za ovih sedam projekata iz opštinskog budžeta je izdvojeno 25.000 konvertibilnih maraka, od čega je 17.000 KM za finansiranje projekata omladinskog organizovanja i 8.000 KM za projekte borbe protiv štetnih uticaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prilikom potpisivanja ugovora, načelnik Mićić je istakao da se saradnja opštine Bijeljina sa omladinskim organizacijama i udruženjima produbljuje i da Opština posvećuje veliku pažnju radu sa mladima.

Pri tom, ocijenio je načelnik Mićić, sredstva koja se izdvajaju za omladinske projekte se vraćaju lokalnoj zajednici kroz doprinos mladih ljudi humanizaciji života u našoj zajednici.

Načelnik Opštine je pozvao predstavnike omladinskih organizacija da se posvete preventivnom djelovanju protiv negativnih pojava među vršnjacima, za šta je obećao punu podršku lokalne vlasti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Omladinske organizacije i projekti koji su dobili finansijsku podršku Opštine su:

Oblast omladinskog organizovanja:

Centar za omladinski razvoj PRONI, projekat „Humanost na djelu" - 7.110 KM

Svetosavska omladinska zajednica, projekat „Svetosavski duh za zdraviju i prosperitetniju Semberiju", 5.170 KM

Odred izviđača „Semberija", projekat „Škola za vodnike" - 3.220 KM

Škola rukometa „Sedmerac", projekat „Ljetne sportske igre" - 1.500 KM

Oblast borbe protiv štetnih uticaja:

Svijet za Balkan, projekat „Mladi, kockanje i klađenje" - 3.000 KM

Centar za ekologiju i održivi razvoj, projekat „Jačanje svijesti učenika srednjih škola kroz obrazovne aktivnosti u cilju borbe protiv štetnih uticaja" - 2.765 KM

Omladinski centar Bijeljina, projekat „Program prevencije maloljetničkog prestupništva i nenasilne komunikacije na području opštine Bijeljina" - 2.220 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA