Srpska neće dozvoliti zadiranje u svoju teritoriju

Republika Srpska neće dozvoliti zadiranje u svoju teritoriju u najavljenoj reogranizaciji Federacije BiH /FBiH/, upozorili su predstavnici dvije vodeće stranke u Srpskoj.

Srpska neće dozvoliti zadiranje u svoju teritoriju

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić poručio je da svaki prijedlog, kojim se na račun Srpske pokušava napraviti neka vrsta nagodbe u FBiH, ne može proći.

"To bi značilo reformu Ustava BiH, a ne samo FBiH, odnosno u osnovi reformu Dejtonskog sporazuma. Za to nema spremnosti u Republici Srpskoj i ne bi našli sagovornika na tu temu ni u jednoj partiji u Srpskoj", rekao je Radojičić za "Euroblic".

On je dodao da je radna grupa, koja bi trebalo da ponudi neka rješenja, isključivo sastavljena od ljudi iz FBiH, te da ona može da se bavi samo tim entitetom.

Poslanik SDS-a u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević upozorila je da se već sada na sto pokušava staviti priča o Sarajevu kao distriktu, dodajući da takva ideja neće naići na sagovornike u SDS-u.

"Oni trebaju da mijenjaju Ustav FBiH, odnosno Vašingtonski sporazum i svoju teritorijalnu organizaciju. Nas ne zanima teritorijalna organizacija FBiH, niti ćemo se miješati u to", istakla je Pandurevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA