Đokić: Rezolucijom o Srebrenici otvara se novo krizno žarište

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je za RTRS da se rezolucijom o Srebrenici otvara novo krizno žarište u BiH.

Đokić: Rezolucijom o Srebrenici otvara se novo krizno žarište

Đokić je istakao da Njemačka rezolucijom o Srebrenici želi da promijeni istoriju i prikrije svoje zločine, namećući Srbima kvalifikaciju genocidnog naroda. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je rekao da bi i Bošnjaci i Hrvati trebalo da razumiju da se otvara novo žarište i da bi trebalo budu mudri i ne odgovore kao što inače odgovaraju.

- Mi Srbi moramo reagovati, a bilo bi dobro da i oni razumiju šta se dešava - rekao je Đokić.

Đokić je pozvao građane na veliki narodni miting "Srpska te zove" koji će u četvrtak biti održan u Banjaluci i na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Važno je da miting bude masovan, da se garađani odazovu u što većem broju i da pokažemo koliko smo privrženi zaštiti interesa Republike Srpske i srpskog naroda koji je ponovo napadnut - istakao je on.

Đokić je rekao da će sa ovog mitinga biti poslate pruke mira i želje za stabilnošću i jasno rečeno da Republika Srpska i srpski narod ne prihvataju rješenja koja ugoržavaju njene vitalne interese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA