Novak Đoković uvećao prednost na ATP listi! Na prvom mjestu slavi rođendan

Novak Đoković je i ove nedjelje prvi na ATP listi sa još uvećanom prednošću u odnosu na Janika Sinera.

Novak Đoković uvećao prednost na ATP listi! Na prvom mjestu slavi rođendan
FOTO: DUBREUIL CORINNE/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Srpski teniser Novak Đoković počeo je 421. nedjelju na vrhu ATP liste, iako protekle sedmice nije odigrao naročito sjajan turnir. Jeste da je Đoković stigao do polufinala Monte Karla, gdje tradicionalno ne igra dobro, ali nas je tokom svih prethodnih godina "razmazio" i od njega se uvijek očekuju trofeji i ove sezone ih još nema. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uprkos tome što je izgubio od Kaspera Ruda, Norvežanina koji je kasnije u finalu poražen od Stefanosa Cicipasa, Đoković je zaradio 310 poena i učvrstio svoju poziciju na vrhu ATP liste. Sada je Đoković prebacio granicu od deset hiljada poena i ima ukupno 10.035, što znači i da je uvećao prednost u odnosu na najbližeg pratioca Janika Sinera. Nije se ni Italijan proslavio u Monte Karlu gdje je zaradio samo novih 40 poena i ima 8.750.

Na trećem mjestu je Karlos Alkaras koji ima 8.645, ali će već ove nedjelje izgubiti još 500 bodova zbog toga što je odustao od Barselone, dok je već na daleko bezbjednijoj udaljenosti Danil Medvedev (7.085). U najboljih deset su još Zverev (5.425), Rud (4.025), povratnik Cicipas (3.995), Rubljov (3.935), Hurkač (3.375) i Dimitrov (3.640).

Đoković je obezbijedio barem još mjesec dana na liderskoj poziciji ATP liste, odnosno do 37. rođendana, a najveći izazov da se održi na tom mjestu imaće na Rolan Garosu gde brani titulu i 2.000 bodova. S obzirom na to da Siner brani samo 225 bodova u čitavoj sezoni šljake, vrlo vjerovatno je da bi u slučaju plasmana u polufinale turnira "skinuo" Noleta sa trona, čak i da Srbin opet osvoji šampionsku titulu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za sada nije poznato koji je naredni turnir na kome će Đoković učestvovati, pošto još nije "prijavio" Madrid, dok je potencijalno učesnik Rima, mastersa koji se takođe igra pred Rolan Garos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA