U Bijeljini održana konferencija omladinskog preduzetništva

Razvojna agencija grada Bijeljina danas je organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva, koja je nastavak kontinuiranog djelovanja ove agencije na promociji i afirmisanju preduzetničkog djelovanja među građanima, a posebno među mladim stanovništvom.

U Bijeljini održana konferencija omladinskog preduzetništva

Marko Vlačić, direktor Razvojne agencije grada Bijeljina, rekao je da posvećuju pažnju razvoju preduzetničke inicijative kod mladih o čemu svjedoče prethodne tri godine tokom kojih su uspješno realizovali nekoliko projekata zapošljavanja mladih do 35 godina.

"Samo u prošloj godini smo imali rekordan iznos sredstava po ovom javnom pozivu gdje smo za 42 preduzetnika mlađa od 35 godina dodijelili 200.000 KM. Nastavljamo naše aktivnosti u tom pravcu, a jedna od njih je i ova konferencija na kojoj će zainteresovani za pokretanje vlastitog biznisa imati priliku da čuju iskustva onih koji su taj put uspješno prošli", rekao je Vlačić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASAPredsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević istakao je opredjeljenje aktuelnog saziva gradskog parlamenta da olakša poslovanje svima koji žele izaći iz "sive zone" poslovanja, a naročito pokretanja početnih biznisa mladih preduzetnika.

"Kao rezultat tih mjera, nekoliko desetina mladih osoba je iskoristilo finansijska sredstva podrške koja je dodjeljivala gradska Razvojna agencija. Neki od njih danas su podijelili svoja iskustva, kao i gosti koji su sličan put prošli u drugim sredinama", rekao je Đurđević novinarima.Harun Šabanović iz Brčkog izradio je mobilnu aplikaciju "Kapljica", prvu takve vrste u Brčko Distriktu, koja je namijenjena lakšem pronalaženju dobrovoljnih davalaca krvi.

"Činjenica je da u 21. vijeku nemamo uređen sistem u ovoj oblasti tako da su ljudi koji dođu u stanje potrebe za hitnom transfuzijom bivaju prepušteni sami sebi. Naša aplikacija ima za cilj povezivanje i edukaciju dobrovoljnih davalaca krvi, a razvili smo je u saradnji sa Odjeljenjem za zdravstvo u Vladi Brčko Distrikta i sa Crvenim krstom", rekao je Šabanović.

Konferenciji je prisustvovao i Srđan Lalić, dekan Ekonomskog fakulteta iz Brčkog, koji je ukazao na potrebu strateškog sinergijskog djelovanja vlasti, privrede i obrazovanja. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

22°

  • 11:00

    22°C
  • 14:00

    23°C
  • 17:00

    23°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

317 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI