Očekivanja, Tradicije i Prisutnost: Psihološki Savjeti za Srećne praznike

Praznici, poput Vakrsa, nose sa sobom poseban osjećaj topline i povezanosti, posebno za djecu. No, često se može desiti da pritisak da sve bude savršeno ili očekivanja koja stavljamo na sebe i druge mogu dovesti do stresa i napetosti, posebno u ovim izazovnim vremenima.

Očekivanja, Tradicije i Prisutnost: Psihološki Savjeti za Srećne praznike
FOTO: Ustupljena fotografija

Za djecu koja odrastaju u razvedenim ili nepotpunim porodicama, ovi periodi mogu biti izazovniji. Kao psiholog i psihoterapeut,  Maja Savanović Zorić daje nekoliko savjeta kako bismo ojačali vezu između djeteta i roditelja te osigurali da ovi praznici budu vrijeme sigurnosti i radosti. Neka ovaj Vaskrs bude prilika da produbimo veze s našom djecom i osiguramo im osjećaj sigurnosti i ljubavi. Kao roditelji, često smo zauzeti različitim obavezama i brinemo o mnogim stvarima, ali Vaskrs nam pruža priliku da se usmjerimo na važnost povezanosti porodice. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Djeca trebaju osjećati da su voljena, podržana i da imaju sigurno mjesto gdje mogu izraziti svoje emocijr i potrebe. Vaskrs je vrijeme kada možemo naglasiti tu ljubav i podršku kroz zajedničke aktivnosti poput bojanja jaja, ukrašavanja doma ili zajedničkog obroka. Ove aktivnosti ne samo da jačaju veze među članovima porodice, već i podstiču osjećaj zajedništva i pripadnosti.

Važno je takođe otvoreno razgovarati sa djecom o značenju Vaskrsa i vrijednostima poput ljubavi, praštanja i zajedništva. Kroz takve razgovore, djeca mogu bolje razumjeti dublje značenje praznika i kako ga integrišu u svoj život.

Pored toga, Vaskrs je prilika da se podsjetimo važnosti radosti. Kroz igru, smijeh i zajedničke aktivnosti, možemo stvoriti nezaboravne trenutke koji će dugo ostati u sjećanju naše djece. Radost je ključni element u djetinjstvu i pruža osjećaj sreće i ispunjenosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovog Vaskrsa, ne zaboravimo osigurati osjećaj sigurnosti i ljubavi našoj djeci. Neka naše porodice budu mjesta gdje se osjećaju voljeno i prihvaćeno, gdje se smiju i uče vrijednosti zajedništva. Srećni praznici!

Maja Savanović Zorić, dipl. psiholog i psihoterapeut

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA