Pravilo za pranje prozora koje mnogi ne znaju

Nikada, baš nikada ne perite prljave prozore dok napolju sija sunce, iako svi to radimo. Glavni razlog leži u temperaturi.

Pravilo za pranje prozora koje mnogi ne znaju
FOTO: Depositphotos

Ako je napolju vruće i sunčano, sunce može prebrzo isušiti prozore, što obično rezultira mrljama i prugama. Do ove neželjene pojave dolazi jer voda i sredstvo za pranje prozora brzo ispare na vrućini, ostavljajući za sobom ružne tragove. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stručnjaci za čišćenje potvrđuju ovu teoriju i ističu da je izbjegavanje pranja prozora po vrućem danu zapravo tačno.

Idealno vrijeme za čišćenje prozora je oblačan dan. U tom slučaju preporučuje se korištenje sredstva za čišćenje stakla kako biste postigli besprekorne rezultate bez tragova kamenca ili mrlja. Ako pak nemate izbora i morate čistiti prozore dok je sunčano, savjetuje se da koristite pjenastu gumu i čistite samo male površine ili jedan po jedan prozor kako biste izbjegli brzo sušenje tečnosti na staklu.

Čišćenje prozora je neizbježno kako bi tradicionalni prozori bili čisti, a značajno utiče i na nivo prirodne svjetlosti u prostoriji. Providni prozori omogućavaju ulazak više svjetla, čineći vaš dom svjetlijim i prijatnijim mjestom za boravak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stoga je mudro planirati čišćenje prozora tokom oblačnih dana ili rano ujutru kada su temperature niže, te tako izbjeći nepotrebne gnjavaže i neželjene tragove na prozorima, prenosi "SuperŽena".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 05:00

    17°C
  • 08:00

    18°C
  • 11:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

68 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

309 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 19. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI