Skup radi unapređenja rada

U Bijeljini je danas otvorena dvodnevna tematska konferencija Crvenog krsta Republike Srpske s ciljem unapređenja metoda i sadržaja rada, kao i ukupnog funkcionisanja ove organizacije.

Skup radi unapređenja rada

Generalni sekretar Crvenog krsta Srpske Đoko Mihajlović rekao je da očekuje da će biti sačinjen novi metod djelovanja koji će privući što više humanih ljudi, te da će nakon toga ova volonterska organizacija biti oplemenjena još većim brojem članova.

"Crveni krst potreban je i u najbogatijim zemljama, a naša zemlja je u tranziciji i njegova uloga je time veća. Nije samo prioritet nahraniti čovjeka kao što je bilo za vrijeme rata ili poslije rata. Mnogo je važnije istaći da se Crveni krst bavi zdravstvenim prosvećivanjem, borbom protiv narkomanije, polno prenosivih bolesti i tuberkoloze", rekao je Mihajlović Srni.

On je naglasio da se prije svega mora raditi na preventivi da bi ljudi živjeli u zdravom društvu. Mihajlović je pred početak konferencije u Etno-selu "Stanišići" naglasio da Crveni krst radi u partnerstvu sa svim drugim organizacijama, te da je poznat, ne samo po broju članova, nego i po počecima djelovanja na ovim prostorima još davne 1859. godine.

"Kao neko ko postoji više od više od 150 godina, obavezni smo da se uklopimo u fundamentalne principe međunarodnog pokreta", rekao je Mihajlović.

Stručni saradnik za organizaciju i razvoj u Crvenom krstu Srbije Dragoslav Karić ocijenio je da je neophodno da se razmjenjuju iskustva, te da nacionalne organizacije rade efikasno i prilagođeno uslovima okruženja.

On je rekao da razmjena iskustava doprinosi da organizacije Crvenog krsta Srbije i Srpske što efikasnije ispunjavaju svoju misiju, ciljeve i zadatke u korist onih zbog kojih postoji ova organizacija, kao i zbog najugroženijih građana, kako u Srbiji tako i u Republici Srpskoj.

"Sva iskustva opštinskih i gradskih sekretara Crvenog krsta Srpske, te naša iskustva i Statut Crvenog krsta Srbije biće fokus rada ove dvodnevne konferencije", rekao je Karić.

Godišnjoj konferenciji u Etno-selu "Stanišići" prisustvuje 65 sekretara opštinskih organizacija Crvenog krsta Republike Srpske, kao i brojni gosti iz zemalja okruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 02:00

    12°C
  • 05:00

    10°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI