Neverovatni rendgenski snimci

Makaze, burgije, prstenje, noževi, ekseri, pa čak i ručna granata! Rendgenski tehničari katkad imaju priliku da vide kakve sve „sitnice“ pukim slučajem dospeju u ljudsko telo.

Neverovatni rendgenski snimci

Iks-zraci otkrivaju najčešće da li je reč o prelomu kosti ili koliko je ozbiljan. Međutim, dešava se i da se na rendgenskim snimcima nađu, za ljudsko telo, veoma neočekivani objekti.

Tako na primer, burgija je završila u glavi građevinskog radnika Rona Hanta kada je pao sa merdevina. Nekim čudom Ron je preživeo.

Kako je moguće da snimite ručnu bombu u stomaku? Lako, kada terorista ne razmisli o tome kako da je aktivira nakon što ju je progutao.

Neko je u Kini, navodno, uzeo makaze umesto čačkalice za zube i slučajno ih progutao reagujući na (u pogrešnom trenutku) ispričani vic.

U galeriji ispod vidi se i koliko je komunikacija važna. Dokaz je snimak iz zatvora u San Salvadoru. Silna želja za razgovorom navela je zatvorenika da proguta telefon.

Zvuči neverovatno, ali iako mu je tik iznad obrve čitavih 10 santimetara bio zariven nož u glavu, jedan vojnik oporavio se potpuno.

Kada se Pet Skiner iz Australije požalila na bol u stomaku 18 meseci nakon operacije, lekari su tražili rendgenski snimak koji je otkrio gde su sve vreme bile njihove makaze.

Trojica mladića pokušala su 2008. godine da spreče pljačku na autobuskoj stanici. Jedan od njih umalo da se pokaje zbog toga, jer je u sukobu uboden nožem. Sa sečivom koje mu je virilo iz glave, potpuno svestan dovezen je u bolnicu. Operacija je prošla odlično i brzo se oporavio.

Jedan stanovnik Novog Meksika planirao je danima kako da zaprosi svoju devojku. Smislio je da prsten sakrije u milkšejk. Nažalost, veridba je odložena, jer je buduća mlada morala da sačeka da prsten koji je progutala opet ugleda svetlost dana.

Patrik Louler mislio je, navodno, da ga boli zub. Nema sumnje da se njegov stomatolog prilično iznenadio kada je otkrio da je „krivac" zubobolje ekser!

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

88 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI