Novo gradsko groblje u funkciji od septembra

Novo gradsko groblje u Bijeljini treba da bude u funkciji do početka septembra, a prve sahrane će moći da se obavljaju od sredine ovog mjeseca, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom obilaska gradilišta Novog groblja.

Novo gradsko groblje u funkciji od septembra

- Imali smo problema zbog poplava, visoke cijene projekta, a otežano je i punjenje budžeta, ali izgradnja Novog groblja ne može da se odlaže, jer na sadašnjem groblju u Pučilama ponestaje grobnih mjesta. Groblje je projektovano po najvišim standardima i predviđeno je za pripadnike svih naroda, odnosno, vjerskih zajednica. Površina groblja je veća od pedeset hektara i biće ga moguće koristiti za sahranjivanje u narednih pedeset godina, naglasio je gradonačelnik Mićić.

Vrijednost zemljišta i do sada projektovanih radova na groblju i okolini je preko tri miliona konvertibilnih maraka.

U toku je izgradnja asfaltne saobraćajnice sa dvije trake od puta Bijeljina-Ugljevik do groblja, pješačko-biciklističke staze, unutrašnjih saobraćajnica i staza, ceremonijalnog trga...

U narednim fazama predviđena je izgradnja krematorijuma, mrtvačnica i kapela za sve vjerske zajednice, pa će ukupna vrijednost projekta vjerovatno biti preko pet miliona konvertibiinih maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI