Kako uskladiti cipele sa odelom

Crne cipele i crno odelo – da, ako idete na sahranu, za ostale prilike poželjno je uskladiti malo više boja. Otkrivamo kako da vam to pođe za rukom.

Kako uskladiti cipele sa odelom

Pet najčešćih boja odela su teget, siva ili svetlo siva, ugalj, braon i crna. Kombinuju se sa tri različite boje cipela. Ako se pitate da li su ova pravila apsolutno tačna - nisu u potpunosti, ali su vrlo pouzdan vodič koji možete pratiti. Izuzeci postoje ali ih nema mnogo i ako se pridržavate klasično poslovnog i casual - poslovnog stila, neka ovo bude vaš vodič!

Strogo poslovni stil je jednostavan - ugalj sivo ili teget odelo i obične crne cipele. Ali ako imate nešto ležerniji dress code dobijate mogućnost da kombinujete različite boje kože sa njima. To je ujedno i kamen spoticanja za mnoge muškarce jer tu najčešće prave grešku, što celu kombinaciju čini neprihvatljivom. Izdvajamo neke od kombinacija koje možete iskoristiti.

1. MORNARSKO PLAVO ODELO - upariti sa:
- crnim cipelama
- braon cipelama
- crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Mornarsko odelo može se upariti sa sve tri glavne boje muških kožnih cipela. Čak ga možete uparivati i sa drugim egzotičnim bojama, ukoliko ih imate, jer plava boja generalno pravi dobar kontrast.

Boja kože najviše doprinosi stavu i formalnosti u kombinaciji sa ovom bojom odela.

Crne cipele su strogo poslovni stil, braon su nešto ležernije, dok crvene ili Burgundy odaju stav potpune slobode i ležernosti.

2. SIVO I SVETLO SIVO ODELO - upariti sa:
- crnim cipelama
- braon cipelama
- crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Srednje siva odela su manje formalna od mornarskih i dele sličnu fleksibilnost.Možete ih efikasno upariti sa bilo kojom bojom kože.

U slučaju ove boje, crna boja cipela je najbolja opcija ako ste uz to odabrali belu košulju i kravatu. Ovo odelo nije potpuno odgovarajuće za strogo poslovni stil jer je boja isuviše svetla.

Braon i Burgundy cipele daju dozu ležernosti, a najbolje funkcionišu kada i boja košulje ima tu notu.

3. BRAON ODELO - upariti sa:
- braon cipelama
- crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Nikako ne uparivati sa crnim cipelama!

Braon odela funkcionišu sa skoro svim nijansama braon cipela. Ipak, ono što želite je vidljiv kontrast između cipela i odela, ukoliko su isti - međusobno se isključuju i tada izgledate jednolično. Generalno je bolje da je boja cipela tamnija od odela ali sve dok pravite kontrast - kombinacija funkcioniše!

4. UGALJ ODELO - upariti sa:
- crnim cipelama
- crvenom ili Burgundy (Mahagoni) bojom cipela

Nikako ne uparivati sa braon cipelama!

U ovom slučaju najbolje je birati crne cipele ili tamnu varijantu Burgundy boje za opušten a ipak elegantan izgled.

5. CRNO ODELO - upariti sa:
- crnim cipelama

Ne uparivati sa braon ili Burgundy bojom.

Crna boja nije fleksibilna, zato generalno preporučujemo ugalj sivu ili teget boju odela kao prvi izbor. Ukoliko imate crno odelo, uparite ga sa crnim cipelama i ostavite za neku sahranu ili strogo poslovne prilike. Svaka druga boja cipela, u kombinaciji sa ovim odelom, će izgledati previše neobavezno.

DRUGE BOJE

Ideje u tekstu su izrađene sa najčešćim varijantama, odnosno bojama odela i muške kožne obuće. Vi verovatno imate više boja odela od ovih pet, i više nijansi cipela od ove tri. Postoje i nešto opuštenije varijante, kada vašu kožnu obuću kombinujete sa džinsom ili se odlučite ipak za cipele-patike ili espadrile/platnene cipele.

Eksperimentišite i saznajte šta vam najbolje stoji i pre svega najviše prija! Najvažnija stvar koju treba da zapamtite je da treba izbegavati kombinacije koje su blizu da se uklope ali ne odgovaraju sasvim. To je najveća greška. Izgledate kao da ste dobro odabrali komade odeće a nedovoljnim znanjem upropastili doživljaj.

Držite jasan kontrast jer je to ono što sigurno funkcioniše!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

103 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI