106 prezaduženih bijeljinaca zatražilo pravnu pomoć

Od početka godine 106 prezaduženih građana Bijeljine zatražilo je besplatnu pravnu pomoć u okviru projekta koji se provodi u saradnji sa švajcarskom vladom i Međunarodnom finansijskom korporacijom /IFC/, članicom grupacije Svjetske banke.

106 prezaduženih bijeljinaca zatražilo pravnu pomoć
Pravni i finansijski savjeti građanima Bijeljine pružaju se u kancelarijama koje se nalaze u Gradskoj upravi i u Centru za socijalni rad. Vanja Stupar iz kancelarije u sjedištu gradske administracije kaže da je dosadašnja saradnja sa bankama odlična i da se prezaduženim građanima maksimalno izlazi u susret da bi prevazišli finansijske probleme.

Prema njenim riječima, među prezaduženim bijeljincima je i znatan broj prevarenih žiranata, a u okviru besplatnog savjetovanja omogućava se lakši pristup svim ključnim institucijama gdje građanin može da ostvari svoja prava.

Goran Marković iz kancelarije u gradskom Centru za socijalni rad kaže da su u jednom slučaju uspjeli da zaustave prodaju porodične kuće dužnika sa kreditom od 50.000 KM, a nagodbe sa bankama najčešće obave sami prezaduženi građani nakon savjetovanja u kancelariji za besplatnu pravnu pomoć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

127 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI