Završena Peta smotra arheološkog filma

U Muzeju Semberije sinoć je završena Peta smotra arheološkog filma tokom koje je publika imala priliku da vidi četiri filma iz Njemačke, tri ostvarenja autora iz Italije i jedan arheološki film iz Poljske.

Završena Peta smotra arheološkog filma

Filmovi su emitovani svake srijede u februaru od 18.00 časova u prostorijama Muzeja Semberije, a ulaz za posjetioce bio je slobodan.

Smotra arheološkog filma organizuje se u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu.

Iz Muzeja Semberije ističu da se prikazani filmovi odlikuju visokim naučnim kvalitetom i atraktivnim pristupom u interpretaciji kulturne baštine, te omogućavaju ne samo stručnjacima već svima koje privlače stare civilizacije da se upoznaju sa značajnim i dragocjenim spomenicima svjetske baštine.

Smotru arheološkog filma je 4. februara otvario film "Ostrvo vladara" koji govori o misterioznom ostrvu Lednicki u centralnoj Poljskoj.

Ovogodišnja manifestacija završena je projekcijom italijanskog arheološkog filma "Noćne vizije ostataka Pompeja" o neobičnoj i atraktivnoj posjeti ostacima Pompeja i rekonstrukciji svakodnevnog života njenih stanovnika uoči fatalne erupcije vulkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

88 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI