U postupku četiri zahtjeva za izgradnju zgrada u centru grada

U centralnoj gradskoj zoni Bijeljine ove godine izdata je jedna građevinska dozvola za podizanje zgrade sa 18 stanova, nakon usvajanja regulacionog plana "Zona centar" u aprilu prošle godine.

U postupku četiri zahtjeva za izgradnju zgrada u centru grada

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Igor Ostojić rekao je Srni da su prošle godine izdate tri građevinske dozvole za izgradnju višeporodičnih stambenih objekata sa ukupno 53 stana u zoni centra grada.

Prema njegovim riječima, do sada je izdato više desetina lokacijskih uslova za porodične, višeporodične i poslovne objekte i očekuje se da će investitori u toku godine zatražiti građevinske dozvole za izgradnju na tim lokacijama u centru grada.

"S obzirom da se u zoni obuhvata ovog regulacionog plana većina planiranih objekata i lokacija nalazi u prvoj i drugoj zoni zaštite spomenika kulturno-istorijskog nasljeđa, izdavanje građevinskih dozvola u ovom slučaju je u nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske", podsjeća Ostojić.

On kaže da se trenutno kod Ministarstva u postupku nalaze četiri zahtjeva za izgradnju stambenih zgrada u centru Bijeljine.

Ostojić ističe da se u nadležnom gradskom odjeljenju postupa transparentno kod izdavanja dozvola i da se sve dozvole izdaju u znatno kraćim rokovima u odnosu na rokove predviđene zakonom

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI