U Bijeljini rade dijelove za velikane

Bijeljinsko poduzeće za proizvodnju dijelova za automobilsku industriju SEP sklopilo je ugovore za proizvodnju dijelova za sve japanske automobile, a uskoro će početi raditi i za Volvo i Passat.

U Bijeljini rade dijelove za velikane

SEP proizvodi dijelove za motorna vozila, cijevi za protok tečnosti, rezervoare i brizgaljke za pranje vjetrobranskih stakala, piše OSlobođenje. Od januara ove godine u firmi su zaspolene još 34 osobe, tako da je sada ukupan broj zaposlenih 87, uglavnom je riječ o ženama.

Direktor firme Rado Maletić izjavio je za Oslobođenje kako firma radi velike količine proizvoda, svakog tjedna isporučuje šleper gotovih proizvoda europskim kupcima u automobilskoj industriji, a riječ je o proizvodima za prvu ugradnju u automobile.

Slovenci su većinski vlasnici ove firme (67 posto), čije proizvode možete naći u svakom novom automobilu Renaulta, Citroena, Peugeota, Mazde, Nisana, Toyote, Jaguara, Opela i Fiata.

"Radimo za sve velike proizvođače automobila koji imaju proizvodnju u Europi i sve što proizvedemo izvozimo. Problem je opstati, ali preživljavamo nekako. Moramo imati kvalitetan proizvod i dovoljnu količinu potrebnu našim kupcima, tako da smo u tim parametrima potpuno izjednačeni s firmama iz Europe, jedino je razlika u cijeni rada između EU i BiH, upravo je to prostor koji nama omogućava da budemo profitabilni i konkurentni", kazao je Maletić.

Međutim, poslovno okruženje, prema njegovim riječima, nije baš prijateljski raspoloženo, posebno za kompanije sa stranim kapitalom, nema nikave podrške za insvesticije, kao što je to npr. u Srbiji, gdje država šakom i kapom daje pogodnosti investitorima.

SEP je tijekom prošle godine imao velike štete od poplava, ali nikakvu pomoć od države firma nije dobila.

"Gdje god dođemo nitko neće ni da nas pogleda, kažu to je strana firma snalazite se sami, imate para", kazao je Maletić.

I pored toga, navodi Oslobođenje, firma je u prošloj godini ostvarila dobit od 8.000 eura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    10°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI