Sve je spremno za početak Turnira prijateljstva 2015.

  • BIJELJINA
  • 19. May 2015.

Autobusi Veleža i Partizana stoje parkirani jedan pored drugog, dok crveno-beli iz Novog Sada tek pristiže sa fudbalerima Vojvodine… Ostali igrači se već uveliko šetaju Etno selom Stanišići… Fudbalski velikani iz regiona stigli su na Turnir prijateljstva!

Sve je spremno za početak Turnira prijateljstva 2015.

Za razliku od premijerne godine kada je Turnir prijateljstva okupio dečake rođene 2000. godine, ovoga puta svoje umeće pokazaće dve godine stariji dečaci, odnosno igrači od 16 godina.

Na turniru će učestvovati najpoznatiji klubovi iz regiona koji su pisali istoriju fudbalske lige nekadašnje Jugoslavije i koji danas predstavljaju perjanicu svojih zemalja.

Turnir prijateljstva je jedinstvena prilika da se svi oni nađu na jednom mestu, da se promoviše fudbal i prijateljstvo, da se klubovi i igrači povežu na znatno višem nivou, uspostave prijateljske veze i vidi ko je trenutno najbolji u regionu.

Kao i prošle godine, na turniru će učestvovati 16 ekipa - Dinamo Zagreb (pobednik iz 2014), Sloboda Tuzla, OFK Beograd, Sutjeska Nikšić, Crvena zvezda Beograd, Velež Mostar, Osijek, Budućnost Podgorica, Partizan Beograd, Vardar Skoplje, Željezničar Sarajevo, Zagreb, Rijeka, Vojvodina Novi Sad, Sarajevo i Napredak Kruševac.

Oni će biti podeljeni u četiri grupe, a pobednici grupa će ostvariti plasman u polufinale.

Kao i prošle godine turnir će biti odigran na četiri terena, a učesnici će biti smešteni u hotelu Etno sela Stanišić koji poseduje jedinstven ambijent i pruža vrhunske uslove.

Posebnu dimenziju Turniru prijateljstva daće veliki broj proslavljenih fudbalskih asova, a već prvog dana specijalni gosti biće Predrag Mijatović, Ilija Petković, Ivan Gudelj, Radovan Ćurčić, Ljubiša Dunđerski, Dragan Ćirić, Refik Šabanadžović i mnogi drugi.

Turnir zvanično počinje danas u 11 časova. Svi ljubitelji fudbala mečeve će moći da prate na kanalima Sport kluba.

"Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koju su uzeli učešće u organizaciji i da pozovem publiku da dođe u što većem broju", istakao je Savo Milošević, koji je uz Mitra Mrkelu najzaslužniji što je Turnir prijateljstva počeo da živi.

Raspored prvog kola:

A grupa:

DInamo Zagreb - Sloboda Tuzla (11 časova, Sport klub 1)
OFK Beograd - Sutjeska (11 časova)
-----------------

B grupa:

Crvena zvezda - Velež (13, Sport klub 1)
Osijek - Budućnost Podgorica (13)
-----------------

C grupa:

Željezničar - Zagreb (16, Sport klub 1)
Partizan - Vardar (18, Sport klub 1)
-----------------

D grupa:

Rijeka - Vojvodina (16)
Sarajevo - Napredak Kruševac (18)

Foto: turnirprijateljstva.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

88 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI