Smanjenje budžetskog deficita

U Odjeljenju za finansije Gradske uprave Grada Bijeljina očekuju da će do kraja godine biti ostvaren planirani budžet od 45.250.000 konvertibilnih maraka, dok će budžetski deficit iz 2012. godine od 6,7 miliona KM, biti smanjeni za oko tri miliona KM.

Smanjenje budžetskog deficita

- Mada imamo znatno veći priliv sredstava u budžetu, nastavićemo sa štednjom jer nam je osnovni cilj da samnjimo deficit iz 2012. godine. Konkretne skupštinske odluke i aktivnosti gradske uprave na prikupljanju prihoda daju rezultate, istakao je Milorad Sofrenić, načelnik Odjeljenja za finansije.

Od prvog jula 2014. godine na snazi je primjena novog koeficijenta za raspodjelu PDV-a lokalnim zajednicama, što je doprinijelo da gradska kasa bude punija za dva miliona KM, a značajni budžetski prihodi evidentirani su i na stavkama naplate poreza na nepokretnosti, građevinske rente, administrativne i komunalne takse.

- Za prvih šest mjeseci naplatili smo 1,3 miliona KM na ime poreza na nepokretnosti, a do kraja godine samo na ovoj stavci očekujemo prihod od 2,5 miliona KM.

Od planiranih dva miliona KM na ime građevinske rente za sedam mjeseci realizovano je više ugovora koji omogućavaju dvostruko veći prihod od planiranog, naglasio je načelnik Sofrenić, dodajući da se vodi računa o tome da se u potpunosti ispoštuje i plan potrošnje budžetskih sredstava, najavljujući rebalans budžeta, koji će najvjerovatnije biti izvršen na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
  • 05:00

    8°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

97 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI