Tri godine pravio ratni brod od „lego“ kockica

Ribar koji je fasciniran „lego“ kockicama, Džim Makdono, proveo je tri godine gradeći najduži model američkog ratnog broda na svetu, da bi na kraju saznao da ga je rival iz Amerike pobedio modelom dužim nekoliko centimetara.

Tri godine pravio ratni brod od „lego“ kockica

Kada je započinjao svoj projekat u garaži, istraživanja su mu pokazala da će upravo njegov „lego" brod biti najduži. Model „Mizuri" u „lego" varijanti je dugačak 730 centimetara.

Nažalost, Džimovi napori nisu nagrađeni prvim mestom jer je drugi entuzijasta Dan Siskind napravio isti „lego" brod dužine 777 centimetara.Siskind je koristio više od milion „lego" kockica kako bi napravio svoj model „Mizurija".

Pedesetjednogodišnji ribar ima garažu ispunjenu „lego" ratnim brodovima, nosačima aviona, avionima, ribarskim čamcima...

„Najduži model je nekoliko centimetara duži, ali kada sam ja počeo da ga pravim pre tri godine bio je najduži. Ne koristim lepak i sve se može rastaviti. Ako odete u „Legoland" i sve bude zalepljeno, onda je to varanje, jer svako može da lepi stvari", rekao je Makdono.

Mendi rekla je kako ga porodica podržava pa je čak bila uz njega i kada je za pravljenje „Mizurija" zauzeo kuhinju. Njegov sledeći projekat je nosač „Saratoga" od „lego" kockica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

127 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI