Predstava "Urnebesna tragedija" uskoro u Bijeljini

"Urnebesna tragedija", komad akademika Dušana Kovačevića, u režiji Milice Kralj i izvedbi glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), biće izveden 3. decembra u 20.00 časova u Centru za kulturu „Semberija“.

Predstava "Urnebesna tragedija" uskoro u Bijeljini
Predstava govori o stvarima i ljudima koje svakodnevno susrećemo i problemima koji nam se svakodnevno dešavaju. Komad je pisan devedesetih godina, izvedena je u velikom broju pozorišta, a snimljen je i film koji je režirao Goragn Marković.

Predstavu je na daske Narodnog pozorišta Republike Srpske postavila reditelj Milica Kralj, ona je kazala da predstava „Urnebesna tragedija" sad više govori o nekim stvarima koje nas svakodnevno pogađaju, nego prije 25 godina kada je i pisan scenario.

„Kovačević nas majstorski pušta da se sveopštem raspadu - smijemo. On je veliki majstor da mrak i neke ozbiljne probleme našeg društva prikaže na način da ljudi koji gledaju to lijepo prime. Donekle vam bude smiješno i vi se cerekate dok vas to na kraju, što je tragično, ne udari u glavu kao jedan strašan šamar od koga teško možete da dođete sebi neko vrijeme poslije gledanja ove predstave" izjavila je jednom prilikom Milica Kralj

Uloge u postavi Narodnog pozorišta RS igraju Slađana Zrnić, Aleksandar Stojković, Snježana Štikić, Goran Jokić, Vedrana Mačković-Zubović, Željko Stjepanović, Đorđe Marković, Zoran Stanišić i Nataša Perić.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu po cijeni od 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI