Završena obuka za pisanje projekata (FOTO)

  • BIJELJINA
  • 30. Nov 2015.

Uručenjem sertifikata za 24 polaznika iz devetnaest preduzeća sa područja Grada Bijeljina, danas je završena trodnevna besplatna obuka za pisanje prijedloga projekata i razvoj poslovnog plana. Obuku su organizovali Gradska uprava i USAID/Sida Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD), uz podršku predavača iz GOLD-a, Ekonomskog fakulteta iz Brčkog i "Sberbanke".

Završena obuka za pisanje projekata (FOTO)

Polaznici su imali priliku da dobiju znanja za pisanje kvalitetnih prijedloga projekata na osnovu kojih će biti moguće dobiti kreditna, kao i sredstva iz fondova Evropske unije i drugih donatora. Interesovanje preduzeća za obuku je bilo veliko, pa je u planu da se ova obuka ponovi, kao i da se, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, održi slična obuka za nezaposlene mlade ekonomiste, s obzirom da će ovi fondovi, uporedo sa približavanjem BiH Evropskoj uniji, biti sve dostupniji, a oblasti za koje će biti moguće aplicirati će biti sve raznovrsnije.

Uručujući sertifikate polazniciima obuke, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je ocijenio da je ovaj projekat nastavak dobre saradnje sa GOLD projektom u cilju poboljšanja privrednog ambijenta i stvaranja novih radnih mjesta:

- Polaznici su bili obrazovani i uglavnom mladi ljudi. Nanjima je da stečena znanja primijene u praksi i privuku sredstva u preduzeća u kojima su zaposleni. Ovaj seminar je samo jedan vid podrške koju lokalna uprava pruža poslovnoj zajednici, jer vjerujemo da je obrazovana radna snaga jedan od najvećih potencijala svakog društva, zaključio je gradonačelnik Mićić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

90 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI