Doniran ginekološki sto za žene sa invaliditetom

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić donio je odluku da se Udruženju žena sa invaliditetom „Impuls“ donira ginekološki sto vrijednosti 6.000 KM.

Doniran ginekološki sto za žene sa invaliditetom

- Saradnja sa Udruženjem žena „Impuls" je dugogodišnja i vrlo je uspješna. Gradska uprava uvijek nastoji da pomogne ovom Udruženju, a sada smo uspjeli da obezbjedimo sredstva da se jednoj od njihovih članica uplati doprinos za penziju, kao i da se kupi ginekološki sto za žene sa invaliditetom, što su u Udruženju naveli kao prioritete potreba njihovih članica - istakao je Mićić.

Milijana Lalić, osoba sa invaliditetom, ima šest godina vojnog radnog staža i četiri godine staža kao demobilisano lice, za koje nisu bili uplaćeni doprinosi.

Zahvaljujući donaciji Gradske uprave od 600 KM, članica Udruženja „Impuls" , ostvariće pravo na invalidsku penziju.

Predsjednica Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls" Tanja Milinković istakla je da je Gradska uprava i u prethodnom periodu pružala značajnu podršku Udruženju i finansijski podržavala projekte u kojima su učestvovale žene sa invaliditetom.

- Članice našeg Udruženja su zahvaljujući finansijskoj podršci Grada uspjele uplatiti Komisijsku provjeru u Fondu PIO, gdje je 16 članica dobilo rješenje sa ocjenom tjelesnog oštećenja i na osnovu toga mogu ostvariti zakonska prava osoba sa invaliditetom.

Članica „Impulsa" Milijana Krsmanović je zahvaljujući finansijskoj podršci Grada završila četvrti razred fizioterapeutskog smjera i počela je volontirati u Banji Dvorovi - navela je Milinkovićeva, te se zahvalila na mnogobrojnim donacijama.

Gradonačelnik Bijeljine najavio je da će ovaj Grad uskoro dobiti suvenirnicu, gdje će članice Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls" moći prodavati svoje proizvode sa grbom i obilježjima Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 02:00

    11°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

141 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI