Omogućeno plaćanje parkinga i za korisnike Eronet mreže

Korisnici usluga mobilnog operatera "Eronet" od 22. juna mogu platiti parking u Bijeljini putem SMS poruke, dok će korisnici BH telekoma" čekati još neko vrijeme na ovu uslugu.

Omogućeno plaćanje parkinga i za korisnike Eronet mreže

Cijene karata i brojevi za slanje SMS poruka su isti kao kod "m:tel" mreže.

Od početka ove godine u funkciji novi brojevi za plaćanje parkinga SMS porukom.Tako za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 083 55 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u plavoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083 55 02.

Za cjelodnevno parkiranje u plavoj zoni broj je 083 55 03.

Građani parking mogu platiti tako što će poruku, u kojoj je navedena registarska oznaka automobila i to bez crtica, poslati na odgovarajući broj, a ako je transakcija uspješno obavljena, pošiljalac će dobiti povratnu poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.

Svaki korisnik ove usluge, deset minuta prije isteka vremena plaćenog parkinga, dobija poruku sa obavještenjem da mu vrijeme parkiranja ističe i da ga, ukoliko želi, može produžiti slanjem nove poruke sa upisanom registarskom oznakom vozila.

Cijene parkiranja ostaju nepromijenjene s tim da se, kao i do sada, svaka poslana inicijalna poruka naplaćuje u zavisnosti od tarifnog sistema mobilnog operatera.

Jednom porukom plaća se jedan sat parkiranja, osim ako se ne plaća cjelodnevno parkiranje, a svaka poruka obavještenja kojom se ne kupuje karta za parkiranje je besplatna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

127 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI