Počela izgradnja spomen - sobe

U centru Bijeljine, na prostoru između Muzeja Semberije i zgrade Odjeljenja za prostorno uređenje danas je počela izgradnja spomen-sobe borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Spomen-soba će imati površinu od 160 kvadratnih metara, a za njenu izgradnju iz gradskog budžeta je izdvojeno 100.000 konvertibilnih maraka.

Počela izgradnja spomen - sobe

- U našem Gradu je izgrađen niz spomenika borcima i civilima poginulim u toku rata. U dogovoru sa porodicama poginulih boraca odredili smo da spomen-soba bude građena pored Muzeja Semberije, pa smo morali da prođemo specifične procedure, s obzirom na to da je zgrada Muzeja spomenik kulture pod zaštitom nadležnih ustanova.Važno je da će spomen-soba biti otvorena za posjete kad i Muzej i da će posjetioci imati stručnu pomoć osoblja Muzeja, istakao je gradonačelnik Mićo Mićić nakon polaganja kamena-temeljca.

Predstavnici gradske Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bijeljina su uz riječi zahvalnosti Gradonačelniku i Gradskoj upravi, ocijenili da će ovaj objekat biti još jedan doprinos očuvanju sjećanja na lik boraca koji su žrtvovali svoje živote braneći Republiku Srpsku.

U spomen-sobi će biti izložene fotografije poginulih boraca, a biće razmotrena mogućnost da dio spomeničke postavke budu uniforme i drugi eksponati iz vremena Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI