Mijatović: Gradonačelnik Mićić se igra politike

Predsjednik "Uspješne Srpske" Srđan Mijatović izjavio je danas da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić odugovlači predlaganje kandidata za zamjenika gradonačelnika iz reda bošnjačkog naroda i da opstruiše provođenje projekata u gradu.

Mijatović: Gradonačelnik Mićić se igra politike

"Odugovlačenje gradonačelnika da predloži novog zamjenika je kršenje zakona i Ustava, jer bošnjačka populacija zaslužuje to mjesto koje im po zakonu pripada", rekao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, Klub odbornika Pokreta "Uspješna Srpska" u Skupštini grada Bijeljina pokrenuo je danas inicijativu ka gradonačelniku da predloži zamjenika gradonačelnika.

Dosadašnji zamjenik gradonačelnika Bijeljine Huso Zečkanović razriješen je nakon što je SDS u maju izgubio skupštinku većinu u gradu, a u međuvremenu je penzionisan.

Mijatović upozorava da Mićić opstruiše realizaciju projekata i odluke nove skupštinske većine u Bijeljini, jer se rebalans budžeta, koji je na njegovom stolu, ne upućuje resornom ministarstvu na odobravanje.

"Bijeljini je u tom rebalansu pripalo milion maraka iz Fonda solidarnosti Republike Srpske, namijenjeno za rješavanje problema vodotoka Janje, što ne može da se sprovede. To je samo jedan primjer kako gradonačelnik opstruiše sprovođenje projekata u gradu i dokaz ko se igra politike u Bijeljini", rekao je Mijatović.

Prema njegovim riječima, u gradu se ne mogu sprovoditi ni brojne ideje za bolje socijalno stanje čije je finansiranje predviđeno rebalansom budžeta, a novca nema ni za kulturu.

"Ovo pokazuje da u Bijeljini postoje lični interesi gradonačelnika za opstrukciju nekih projekata", zaključio je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    8°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

90 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI