Andrić: Sve spremno za petu koridu

Na hipodromu u Bijeljini u nedjelju će se održati peta tradicionalna korida bikova, a o tome kako teku pripreme i koji su planovi za budućnost govori za portal Bijeljina danas, Dragan Andrić organizator koride i vlasnik glavne zvijezde sutrašnje manifestacije.

Andrić: Sve spremno za petu koridu

"Ovo je peta godina za redom kako organizujemo koridu u Bijeljini. U organizaciji učestvuje oko 50 ljudi što samo po sebi govori koliko je teško napraviti jedan ovakav događaj. Srećom imam veliku pomoć prijatelja i poznanika koji su kao i prethodih godina tu da pomognu. Ista ekipa radi na organizaciji godinama tako da je sve ide po planu i nadamo se da će tako i da bude do zatvaranja koride. Ove godine imamo i obećanje gradonačelnika da ćemo imati podršku grada što bi nam značajno olakšao posao", rekao nam Dragan.

Na ovogodišnjem nadmetanju učestvuje 12 bikova, a jedna od najzanimljivih borbi biće sudar dva neporažena šampiona bika Cvjetka, čiji je vlasnik domaćin koride i Brizana, braće Bojić iz Banovića.

"Ove godine nam u goste stižu uzgajivači bikova iz Han Pijeska, Vlasenice, Šekovića, Banovića, Tuzle, Kalesije i drugih mjesta iz cijele BH, a očekujemo i dolazak nekoliko hiljada posjetilaca koji su ljubitelji narodnih običaja i druženja", dodao je organizator koride.

Dragan Andrić - Figura

Ljubav prema bikovima i borbama Dragan gaji od djetinjstva, a vlasnik svog prvog bika postao je 1998. godine. Sada na svojoj farmi ima njih pet od kojih je jedan i bik Cvjetko koji je je glavna zvijezda koride koja se u sutra održava u Bijeljini.

Bik Cvjetko iza sebe ima četiri javne i više neformalnih borbi iz kojih je izašao neporažen, tako da se u predstojećoj borbi sa šampionom iz Banovića očekuje prava poslastica za ljubitelje ovog vida zabave.

"Neki smatraju da je ovo mučenje životinja i seljakluk ali ovo je dio naše tradicije koju treba čuvati", istakao je Dragan i najavio da će za koju godinu ova manifestacija sigurno biti pravi spektakl.

"Plan je da, ukoliko dobijemo podršku grada, da se ovdje na hipodromu napravi prava arena za borbe, koja će ispunjavati sve standarde koje treba da ima jedan ovakav događaj i da se sve digne na još veći nivo, dodao je on.

Nakon završenih takmičenja održaće se zabavni dio programa u kome nastupa bend 1001 noć - Gavro i Njegoš. Kao specijalni gost koride u Bijeljini najavljen je Zmaj od Šipova.

Cijena ulaza na koridu je 5 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

141 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI