Proširuje se most između Gradca i Velike Obarske

Na mostu između Gradca i Velike Obarske počeli su radovi na njegovoj rekonstrukciji. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da će se most, koji je u funkciji već oko 35 godina, proširiti da bi se olakšao prolaz vozila.

Proširuje se most između Gradca i Velike Obarske

- Kada je napravljen ovaj most, zamisao je bila da on služi samo poljoprivrednim proizvođačima, za prevoz proizvoda u manjim vozilima. Međutim, ubrzo je veliki broj vozila počeo da koristi ovaj most, iako njegova širina nije bila adekvatna za veliku frekventnost, pogotovo za teretna vozila. Gradska uprava je odlučila da proširi ovaj most, da bi i teretna vozila imala mogućnost da prolaze ovuda . Novi most olakšaće saobraćaj mještanima više sela u ovom okruženju, a najveću korist će imati djeca, jer će i školski autobus moći nesmetano i bezbjedno da prolazi ovim putem - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Rekonstrukcija mosta koštaće 162.000 KM, a od njega će korist imati mještani Gradca, Velike Obarske, Čađavice, Dragaljevca i Stupnja. - Zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda na magistralnom putu Brčko

- Bijeljina, vozači sve češće koriste put Dragaljevac-Gradac-Velika Obarska-Bijeljina, gdje se nalazi ovaj most, kao tzv. „bajpas" , odnosno rezervni put. Takođe, autobusi koji prevoze učenike u školu teško su prolazili ovuda u zimskom periodu, jer je bilo otežano kretanje i zimske službe za čišćenje ovog područja, te će im mnogo značiti rekonstrukcija mosta - istakao je mještanin Gradca Drago Stajić, koji je i odbornik u bijeljinskoj Skupštini.

Prošireni most olakšaće saobraćaj i mještanima Velike Obarske, s obzirom na to da se veliki broj stanovnika ovog sela bavi poljoprivredom.

- Ovo je veoma frekventna saobraćajnica, pogotovo za poljoprivredne proizvođače, te je neophodno bilo da se most proširi, da bi poljoprivrednici mogli nesmetano da prevoze i teške poljoprivredne mašine, a da ne moraju koristiti zaobilazne puteve - naveo je odbornik u Skupštini grada Bijeljina Dragomir Ljubojević, iz Velike Obarske.

Izvođač radova na rekonstrukciji mosta je „Bijeljina put", a rok za zavšetak radova je 31. decembar 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

90 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI