Policija naterala ženu na plaži da skine burkini

U Nici, jednom od 15 francuskih gradova u kojima su vlasti su zabranile nošenje burkinija, policija je napisala prijavu jednoj muslimanki zbog nošenja tog odevnog komada i naterala je da ga skine.

Policija naterala ženu na plaži da skine burkini

Na objavljenim fotografijama jasno se vidi da policajci naređuju jednoj ženi da skine burkini na plaži, dok joj drugi policajac piše prekršajnu prijavu.

„Sedela sam na plaži sa svojom porodicom. Nosila sam običnu maramu i nisam imala nameru da plivam", rekla je 34-godišnja Sijam, koju je policija ranije odstranila sa plaže.

Istakla je da je bila razočarana nakon što su prisutni počeli da aplaudiraju i da govore „idi kući", pošto joj je policija naredila da mora da se udalji sa plaže, prenosi Gardijan.

Poslednji grad u Francuskoj koji je doneo odluku o zabrani burkinija je Nica, što je posledica nedavnog terorističkog napada u tom gradu kada je vozač kamiona usmrtio više od 80 osoba.

Iako su određene nevladine organizacije podnele tužbu protiv gradova koji su zabranili burkinije, sve više gradova se odlučuje za tu meru, da bi sprečili eventualne sukobe između muslimana i nemuslimana u Francuskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

141 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI