Predstavljeni razvojni projekti Grada Bijeljina

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima danas je promovisao šest kapitalnih projekata koji su planirani da se realizuju u narednom periodu.

Predstavljeni razvojni projekti Grada Bijeljina

- Najvažniji projekat je zaštita od poplava, koji će obezbijediti čitavu Semberiju od katastrofalnih nepogoda koje su se dešavale u proteklom periodu. U planu je i izgradnja studentskog kampusa, na prostoru na kojem se trenutno nalazi kasarna, a podrazumijevaće izgradnju dva nova fakulteta, sporstke hale i propratnih objekata koji će činiti studentski centar u Gradu - najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Predstavljeni su i projekti uređenja kanala Dašnica, kao i izgradnje nove autobuske stanice na mjestu nekadašnje željezničke stanice.

- U narednom periodu očekujemo da industrijske zone zažive u punom obimu, s obzirom na to da je već oko 30 investitora zainteresovano za izgradnju fabričkih pogona u Bijeljini. Dodatni podstrek razvoju privrede i privlačenju investitora biće ulaganje u proširenje turističke ponude, pa je jedan od strateških važnih projekata i izgradnja turističke staze koja će se prostirati od Gradskog parka, do Etno-sela „Stanišići". Planirano je da ovom stazom saobraća turistički električni vozić, a prolaziće pored najzanimljivijih turističkih bisera Bijeljine - naveo je Mićić.

Saobraćajni inženjer u Gradskoj upravi Miladin Rakić je istakao da je Bijeljina spremna za dolazak investitora i da odgovori njihovim zahtjevima kada je riječ o infrastrukturnoj uređenosti.

- Izgradnjom obilaznice i desetak kružnih tokova, saobraćajna infrastruktura u Gradu je znatno unaprijeđena, što je ubrzalo protok vozila i umanjilo gužve na gradskim ulicama. Cilj nam je da nastavimo sa ovakvim aktivnostima, da bi i vozači i pješaci imali priliku da putuju bezbjednije i brže, bez zastoja - naveo je Rakić.

Načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović istakao je de će izmještanjem autobuske stanice biti znatno ublažen problem gužvi, koje se dešavaju u samom centru Grada.

- Kada je riječ o prostoru gdje se nalazila stara željeznička stanica, riješeni su svi imovinsko-pravni poslovi, a jedini problem koji koči prenos autobuske stanice na novu lokaciju pravi Vlada Republike Srpske koja još nije izdala dozvolu za realizaciju ovog projekta - istakao je Stojanović, dodajući da bi na prostoru sa koga bi se izmjestila autobuska stanica, nakon izmještanja bila građena javna garaža.

On je najavio da je u planu i izgradnja kružnih tokova kod stare željezničke stanice i na raskrsnici ulica 27. Marta, Nikole Tesle, Srpske vojske i Žrtava fašističkog terora (kod "Bleda").

Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić naveo je da je strateški cilj Grada poboljšanje poslovnog ambijenta, te da će razvoj industrijskih zona doprinijeti prilivu investitora u Bijeljinu.

- U Industrijskoj zoni 3 već imamo jedanaest objekata koji se grade, a u Industrijskoj zoni 2 nalazi se deset licitiranih parcela u kojima u narednom periodu počinje gradnja fabrika - naveo je Pejčić, najavljujući da će, zahvaljujući razvoju Industrijskih zona, na osnovu pisama namjera zainteresovanih investitora biti otvoreno oko 1.200 novih radnih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

127 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI