Bijeljinac istrčao Berlinski maraton

Dragan Radić, polumaratonac iz Bijeljine pomjerio je granice svojih mogućnosti i ostvario odličan rezultat istrčavši Berlinski maraton za tri sata, osamnaest minuta i pedeset četiri sekunde.

Bijeljinac istrčao Berlinski maraton

Dragan, sugrađanima više poznat više poznat kao fudbaler, jer se njime bavio od ranog djetinstva, više od godinu i 6 mjeseci se rekreativno bavi dugoprugaškim trčanjem i iza sebe ima impoznatan broj istračanih polumaratona.

Više od petnaest polumaratona istrčanih u Bijeljini, Ljubljani, Dubrovniku, Apatinu, Sarajevu, Banja Luci, Pragu i Bratislavi samo su neki u kojima je Dragan učestvovao.

Osim polumaratonskih Dragan je trčao na 10 km u Sankt Peterburgu, Kuli, Ugljeviku i Brčkom.

Sve ovo je bila priprema za trčanje jednog od najprestižnijih maratona iz top 6 serije - Berlinskog maratona na kojem svake godine učestvuje preko 40.000 hiljada rekreativnih trkača ali i najeletnijih dugoprugaša dašnjice.

Stazu dugu 42,2 km Dragan je istrčao za tri sata, osamnaest minuta i pedeset četiri sekunde i time postigao izuzetan uspjeh.

Prije samog odlaska u Berlin, u razgovoru sa Draganovim poznanicima, o njegovim sportskim i ljudskim kvalitetima čuli smo samo riječi hvale.

"Dragan je čovjek koji je na trci spreman da vam pokloni svoje vrijeme i da trči sa vama kako bi vam pomogao da izdržite ili da ostvarite bolji rezultat što samo govori o kakvom čovjeku je riječ, istinski trkač koji trči sa uživanjem bez trunke sujete", kažu njegovi prijatelji.

U pripremi za ovaj maraton su mu pomagali i svajetovali ga njegovi tim treneri atletska šampionaka Sonja Stolić i magistar sporta Branislav Lazić, takođe odličan trkač i naš sugrađanin.

Tokom cijelog ovog pripremnog perioda Dragan nije imao ozbiljnije povrede što je rezultat profesionalnog rada njegovih trenera.

Kako su za portal Bijeljina danas najavili ovaj tim trenera planira da otvori školu atletike i školu rekrativnog trčanja na Novom Beogradu ali i sekciju u Bijeljini s ciljem pripreme rekreativaca za učešće na nekom od predstojećim polumaratonskim trkama.

Uvjereni smo da će ovaj mali omaž Draganu biti podstrijek mladim ali i starijim ljudima da donesu odluku i pođu u jednu divnu avanturu pomjeranja svojih granica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

103 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI