Na putu do Ginisa, slabovidi maratonac stigao do Bijeljine (FOTO)

Gradski trg u Bijeljini danas je bio osvojeni cilj još jedne trke za obaranje Ginisovog rekorda, kroz koji je posle pretrčane dionice, od Loznice do Bijeljine, prošao slabovidi maratonac Goran Nikolić.

Na putu do Ginisa, slabovidi maratonac stigao do Bijeljine (FOTO)

Ovaj hrabri Kragujevčanin planira da u "Maratonu za Ginisa" "pretrči" 55 gradova u tri države - Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Bijeljina je 46-ta etapa u obaranju Ginisovog rekorda.

Goran je sutra već u Banja Luci, potom slijede Sarajevo i Mostar, a poslednja etapa je predviđena 27. oktobra u Budvi.

Vlasnik sadašnjeg rekorda je Japanac koji je istrčao 52 maratona za 55 dana i potpuno je zdrav sportista. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom "napada" rekord potpuno zdravog sportiste.

"Meni je pažnja potrebna da bih ukazao na sportski, kreativni i intelektualni potencijal osoba sa invaliditetom. Da bih pozvao privredne subjekte, finansiske organizacije i institucije da podrže razvoj centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu", rekao je Goran Nikolić.

Gorana su na Trgu dočekali članovi Rotary kluba Bijeljina koji su današnji domaćini i suorganizatori akcije „Maraton za Ginisa".

"Maraton za Ginisa" startovao je 3. septembra u Kragujevcu. Goranov tim zajedno sa mnogobrojnim prijateljima i rodbinom, ispratili su ga na ovaj nesvakidašnji ekstremni sportski poduhvat i veliku humanitarnu akciju kojom Goran želi da podrži osobe sa invaliditetom i pribavi sportsku opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI