Borba za Gremije, Bijonse vodi sa devet nominacija

Američka pop zvezda Bijonse vodi u nominacijama za Gremi nagrade 2017. godine, sa devet nominacija, uključujući i one za album godine, "Lemonade", za pesmu i za ploču godine.

Borba za Gremije, Bijonse vodi sa devet nominacija

Pevačica koja već ima osvojenih 20 Gremi nagrada takođe je prva umetnica koja je u istoj godini nominovana u pop, rok i ar-en-bi kategorijama.

Iza Bijonse su Drejk, Rijana i Kanje Vest sa po osam nominacija. Poput Bijonse, i britanska pevačica Adel je takođe nominovana za album, ploču i pesmu godine.

Za album godine Bijonsini i Adelini albumi Lemonade i 25 takmičiće se sa Drejkovim hitom Views, albumom Džastina Bibera Purpose i iznenađenjem u nominacijama, trećim albumom kantri pevača Sterdžila Simpsona A Sailor's Guide to Earth.

Bijonsinih devet nominacija uključuju najbolje rok izvođenje (Don't Hurt Yourself sa Džekom Vajtom), pop solo nastup (Hold Up), rep nastup (Freedom sa Kendrik Lamar) i urbani savremeni album (Lemonade).

Sa 62 nominacije do sada, Bijonse je ženski izvođač sa najviše nominacija u istoriji Gremija. Adel koja ima pet nominacija, nominovana je i za najbolji pop vokalni album (25), i pop solo nastup (Hello).

Gremi nagrade biće uručene u Los Anđelesu 12. februara 2017. godine.

Dejvid Bouvi, koji je umro od raka u januaru ove godine, četiri puta je nominovan u vezi sa njegovim poslednjim albumom Blekstar - za najbolji rok nastup, rok pesmu, album alternativne muzike, i za tehnički najbolje izveden album.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    10°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI