Radnici Banje Dvorovi u ponedjeljak pred Gradskom upravom

Radnici Banje Dvorovi najavili su za ponedjeljak, 3. april, protest ispred Gradske uprave Bijeljine, koja je osnivač i vlasnik Banje, od koje traže hitnu isplatu dvije od šest neisplaćenih zarada.

Radnici Banje Dvorovi u ponedjeljak pred Gradskom upravom

Predsjednik Štrajkačkog odbora Zoran Ostojić rekao je Srni da će mirni protest biti organizovan od 10.00 do 11.00 časova, nakon isteka roka za ispunjavanje ovih zahtjeva radnika koje su gradskoj vlasti uputili sa štrajka upozorenja u Banji Dvorovi 23. marta.

Ostojić kaže da su radnici Banje posebno ogorčeni zbog izjave gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da su sve dosadašnje direktore i članove upravnih odbora Banje Dvorovi postavljali radnici.

"To je notorna laž. Nikada radnici nisu imenovali direktore i upravne odbore, nego je to radila skupštinska većina u Skupštini grada Bijeljina. To je sve, nažalost, rađeno politički i jedan je od razloga koji su doveli Banju u lošu situaciju", kaže Ostojić.

Prema njegovim riječima, radnici sumnjaju i u zakonitost prenosa imovine sa Banje Dvorovi na grad Bijeljina 2007. godine, zbog čega će vjerovatno pokrenuti i tužbu.

"Grad kao osnivač nikada nije finansijski pomogao rad Banje, nego je samo odmogao postavljanjem političkog kadra i lošeg rukovodstva", ističe Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI